Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ξεκίνησαν πάλι οι εκδρομές σχολείων στη Σαμοθράκη

Σε συνέχεια των επιτυχημένων εκπαιδευτικών μαθητικών εκδρομών που υλοποιήθηκαν στη Σαμοθράκη κατά τα σχολικά έτη 2013 έως και 2018, όπου πλήθος μαθητών είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Σαμοθράκη, ο Δήμος Σαμοθράκης συνεχίζει και για τη φετινή χρονιά την πρωτοβουλία προσέλκυσης μαθητικών εκδρομών στο νησί.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σχολική εκδρομή για φέτος. Τη Σαμοθράκη επισκέφθηκε  το Γυμνάσιο Φερών με 150 μαθητές και μαθήτριες.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους, οι μαθητές περιηγήθηκαν  στον αρχαιολογικό χώρο στην Παλαιόπολη (Ιερό των Μεγάλων Θεών- Αρσινόειο- Χώρο που βρέθηκε η Νίκη της Σαμοθράκης), επισκέφτηκαν τον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας, όπου γνώρισαν την ιστορία του νησιού μέσω διαδραστικής δραστηριότητας, την οποία πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας και τέλος είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον εφημέριο του Ναού Αρχιμανδρίτη Ματθαίο Λενούδια.

Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στο να υλοποιηθεί αυτή η εκπαιδευτική εκδρομή και εγγυάται ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για μία ποιοτική και επιτυχημένη προβολή του νησιού.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη