Ξεκινά το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Μάκρης

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Το έργο που θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα της πλατείας της Μάκρης Αλεξανδρούπολης, υπέγραψε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τον ανάδοχο εργολάβο. Πιο αναλυτικά:

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου “Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης», αρχικού προϋπολογισμού 374.436,75 € με ΦΠΑ υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον εκπρόσωπο του αναδόχου «Κ/Ξ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ», κ. Σταματόπουλο.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας (ΕΤΘΑ) και περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης και αναβάθμισης του κοινόχρηστου χώρου που αποτελεί την πάνω πλατεία της Μάκρης.

Οι εργασίες αφορούν στην επίστρωση των επιφανειών με φυσικά υλικά, την δημιουργία καθιστικών διατάξεων, φυτεύσεις και βιοκλιματικά στοιχεία σχεδιασμού πλατείας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου αναψυχής ειδικά διαμορφωμένο στο σύνολό του, η χρήση του οποίου θα μπορεί να γίνει από όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, καθώς επίσης προβλέπεται και ανεμπόδιστη πρόσβαση από ΑμΕΑ.
Ειδικότερα προβλέπονται :
Κατασκευή νησίδας στο δρόμο και στάσης λεωφορείου με πέργκολα
Ενημερωτική πινακίδα για την ιστορία του οικισμού
ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά LED
δάπεδα από φυσικά υλικά (κυβόλιθους, πλάκες πορφυρίτη)
φυτεύσεις
κατασκευή σιντριβανιού
αστικός εξοπλισμός (πέτρινα καθιστικά, κάδοι, πινακίδες κλπ).


Το έργο προβλέπεται, σύμφωνα με τη σύμβαση, να υλοποιηθεί σε έξι (6) μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι από το ίδιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδοτούνται η ανάπλαση της πλατείας Ανθείας και η πλατεία Λουτρού, η σύμβαση έργου για την οποία θα υπογραφεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin