Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Ξεκινούν οι Σχολές Γονέων στην Αλεξανδρούπολη

Την έναρξη των ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, οι οποίες λειτουργούν στην πόλη μας με μεγάλη επιτυχία, εντελώς δωρεάν, για 26η χρονιά, ανακοίνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Έβρου.

“Σ’ αυτές τις θολές και μπερδεμένες εποχές που ζούμε ευελπιστούμε οι ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ να είναι ένα συναισθηματικό καταφύγιο για τους γονείς. Ένας χώρος για να γνωριστούμε ξανά, να πάρουμε ιδέες και προτάσεις για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, να μοιραστούμε αγωνίες και ανησυχίες αλλά κυρίως για να πάρουμε και να δώσουμε εκείνη την ανθρώπινη ζεστασιά που μόνο το μοίρασμα χαρίζει. Μια μικρή χαραμάδα ελπίδας έτσι για να μοσχοβολήσει ανθρωπιά ο κόσμος μας…”, επισημαίνει ο ψυχολόγος κι επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου κος Στράτος Βραχιώλιας.

Η επίσημη έναρξη των ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ για τους γονείς που έχουν ήδη εγγραφεί είτε στον Α΄ κύκλο εκπαίδευσης του Οκτωβρίου είτε στον Β΄ κύκλο του Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 και ώρα προσέλευσης 6:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ., σ΄ ένα ευχάριστο περιβάλλον, στην αίθουσα «Σαμοθράκη» του ξενοδοχείου Grecotel Εγνατία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Το φαινόμενο της βίας. Μια κραυγή για αφύπνιση;» από τον Ψυχολόγο και Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης κ. Στράτο Βραχιώλια. Η ομιλία αυτή είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης, να ενημερωθούν για τη φιλοσοφία και τις δράσεις του Κέντρου καθώς και για τη λειτουργία των ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ.

Η παρουσία των γονέων στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι απαραίτητη για την κατοχύρωση της θέση τους και τον σχηματισμό των ομάδων (προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας) καθώς και τον καθορισμό της ημέρας και ώρας λειτουργίας των ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ.

Εξ΄ αιτίας του αυξημένου αριθμού αιτήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία εγγραφής του κάθε ενδιαφερόμενου γονέα. Για τους γονείς που δεν θα μπορέσουν αν παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Οκτωβρίου θα δοθεί προτεραιότητα για τη συμμετοχή τους στο Β΄ κύκλο του Φεβρουαρίου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη