Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ξενοδόχοι Θράκης: Κραυγή αγωνίας προς τον Πρωθυπουργό για τους συνοριακούς σταθμούς της Νυμφαίας και Ορμενίου

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διαμαρτυρούμενος για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό των συνοριακών σταθμών Νυμφαίας και Ορμενίου για οδικές αφίξεις τουριστών από τις Βαλκανικές χώρες. Μια τέτοια εξέλιξη, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης θα αποτελέσει ταφόπλακα στην οποία προσπάθεια εξισορρόπησης των απωλειών που θα καταγράψουν αναμφισβήτητα όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής ελέω της πανδημίας. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Προς: Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας

κ. Κυριάκο Κ. Μητσοτάκη

Κοινοποίηση:  κ. Στέλιο Πέτσα – Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό – Κυβερνητικό Εκπρόσωπο 

κ. Θεόδωρο Καράογλου – Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης

κ. Χάρη Θεοχάρη – Υπουργό Τουρισμού

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κύριου Πέτσα, αναφορικά με τους επισκέπτες από Βουλγαρία αναφέρεται ότι «….στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η είσοδος στους επισκέπτες επιτρέπεται μόνο από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Από τα υπόλοιπα σημεία εισόδου επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους».

Θα θέλαμε να καταθέσουμε την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου των ξενοδόχων της Θράκης καθώς είναι εύκολα κατανοητό ότι η διακοπή της διέλευσης από του συνοριακούς σταθμούς της Νυμφαίας (Ροδόπης) και Ορμενίου (Έβρος) θα αποτελέσει ένα βαρύ πλήγμα στο ρεύμα τουριστών προς την περιοχή μας, τοποθετώντας την ουσιαστικά σε κατάσταση τουριστικής απομόνωσης.

Οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι παραπάνω συνοριακοί σταθμοί είναι κομβικής σημασίας και βασικές πύλες εισόδου από τις Βαλκανικές χώρες γενικότερα αφού εξυπηρετούν το συντριπτικό ποσοστό των Βαλκάνιων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας.

Σε περίπτωση που οι παραπάνω πύλες εισόδου μείνουν κλειστές τότε είναι δεδομένο ότι θα καταρρεύσει κάθε προσπάθεια προσέλκυσης οδικών τουριστών το φετινό καλοκαίρι και ανάκτησης έστω και κάποιου μικρού ποσοστού οδικών αφίξεων στην περιοχή μας, βάζοντας ουσιαστικά μία ταφόπλακα στην τουριστική κίνηση μιας ευαίσθητης περιοχής όπως η Θράκη.

Δεδομένου ότι δεν μας έχει γνωστοποιηθεί κάποια απόφαση για κλείσιμο των δύο συνοριακών σταθμών, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η παρέμβασή σας το ταχύτερο δυνατόν διότι έχει ήδη προκαλέσει κύμα ακυρώσεων λόγων της αρνητικής δημοσιότητας που έχει προκληθεί στην γειτονική χώρα. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και αναμένουμε τις ενέργειες σας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη