Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Ξεσπά ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου: Με το πρώτο χιόνι πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τα χωριά του Τριγώνου

Με αφορμή τις παρατεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές τους βορείου Έβρου, ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κατοίκων του Τριγώνου από τις πολύωρες και επαναλαμβανόμενες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην πρόσφατη χαμηλής έντασης κακοκαιρία.  

Με το πρώτο χιόνι 5 έως 10 εκατοστών είδαμε να πέφτουν κολώνες, να κόβονται καλώδια, να έχουμε πολύωρες διακοπές ρεύματος, να προκαλούνται ζημιές σε οικιακές συσκευές, να παραμένουν στην καρδιά του χειμώνα κτηνοτροφικές μονάδες έως και τρία 24ωρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και μάλιστα  σε μια κρίσιμη περίοδο της αναπαραγωγής των αιγοπροβάτων και τελικά να αναστατώνεται η καθημερινότητα όλων μας. 

Η πρόσφατη χιονόπτωση έδειξε περίτρανα ότι το δίκτυο διανομής, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο,  είναι σε κακή κατάσταση. Η πλημμελή του συντήρηση οφείλεται στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και την διαχείριση των δικτύων διανομής με γνώμονα το κέρδος. Εκείνα που μας έλεγαν για τα καλά της απελευθέρωσης και του υγιούς!!! ανταγωνισμού αποδείχτηκαν παραμύθια της Χαλιμάς.

Οι ευθύνες βαραίνουν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις, που υλοποιούν τις οδηγίες της ΕΕ. Με την πολιτική τους υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ αντίθετα οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα λαϊκά νοικοκυριά χειροτερεύουν χρόνο με το χρόνο.

Τώρα που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα καλά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ     δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην απελευθέρωση της ενέργειας και διεκδικούμε Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με σύγχρονα δίκτυα μεταφοράς    που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email