Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Οι αγρότες απαλλάσσονται από την καταβολή ενός ποσού 650 ευρώ

Μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις μένουν για την απόφαση που θα αφορά χιλιάδες αγρότες.

Μια απόφαση που θα έχει να κάνει με την απαλλαγή τους από την καταβολή του ποσού των 650 ευρώ. Ένα ποσό που έχει να κάνει με την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης:

Την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020, για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος, συζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ο κ. Λιβανός επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγροτική οικονομία, λόγω της πανδημίας, επιβάλλουν την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020, για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος για τους οποίους  έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου, αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα μέτρων.

Πηγή: newshub.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη