Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να εξαιρεθούν από το μέτρο των δύο (2) επιβατών ανά όχημα για μεγάλες αποστάσεις

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Με επιστολή της προς του Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας η Διδασκαλίκη Ομοσπονδία Ελλάδος ζητά να εξαιρεθεί ο εκπαιδετικός κλάδος από το μέτρο των 2 επιβατών ανά όχημα για μεγάλες αποστάσεις, πάντα εννοείται με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής ασφαλείας. Η εξαίρεση αυτή θα καταστεί ευεργετική για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εργάζονται στην επαρχία και είναι αναγκασμένοι καθημερινά να διανύουν μεγάλες αποστάσεις. Το πρόβλημα καθίσταται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ έχουν περιοριστεί δραστικά, ενώ μερίδα εκπαιδευτικών δεν διαθέτει και δικό της όχημα. Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής που εστάλη:

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης  για γενικό lockdown, από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, ξεκινούν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα που περιορίζουν τις μετακινήσεις, ενώ θέτουν περιορισμό επιβατών στα αυτοκίνητα μέχρι δύο (2) άτομα.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολύ σοβαρό πρόβλημα σε συναδέλφους μας, ιδιαίτερα των επαρχιακών περιοχών,  οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται προς και από τις σχολικές τους μονάδες καλύπτοντας πολύ μεγάλες αποστάσεις. Δεδομένου του γεγονότος ότι τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ ήδη περιορίζονται και πολλοί από τους συναδέλφους μας δεν έχουν δικό τους όχημα, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, ιδιαίτερα για όσους εκπαιδευτικούς υπηρετούν σε άλλο νομό από αυτόν του τόπου διαμονής τους.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι συνάδελφοι αναγκάζονται (για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο μεγάλο οικονομικό κόστος) να μετακινούνται σε ομάδες μεγαλύτερες των δύο (2) επιβατών ώστε να επιμερίζονται τα έξοδα μετακίνησης. Είναι σαφές ότι ο περιορισμός στα δύο (2) άτομα ανά αυτοκίνητο θα επιφέρει στους συναδέλφους μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, ενώ κάποιοι που δεν διαθέτουν μέσο μετακίνησης δεν θα μπορούν από τη Δευτέρα να μετακινηθούν προς και από τη σχολική τους μονάδα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την εξαίρεση των εκπαιδευτικών αυτών από το μέτρο περιορισμού των δύο (2) επιβατών με την απαραίτητη τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Αναφερόμαστε, άλλωστε, σε πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στον ίδιο εργασιακό χώρο και εργάζονται εν μέσω lockdown.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin