Οι «Κυνηγημένοι από την Ιστορία» του Γ. Λασκαράκη στη Βουλή

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Τιμή για τον τόπο μας θα αποτελέσει η παρουσία του βιβλίου του  Γιάννη Λασκαράκη στα ντοκουμέντα της  έκθεσης  της βιβλιοθήκης της Βουλής για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.  Είναι ένα από τα λίγα που θα αποτελέσουν αναφορά στην βιβλιοθήκη της Βουλής, αποσπώντας μέχρι στιγμής τα πολλά θετικά σχόλια από καταξιωμένους καλλιτέχνες.

«Το ιστορικό μυθιστόρημα του  Γιάννη Λασκαράκη «Κυνηγημένοι από την Ιστορία», επιλέχθηκε να συμπεριληφθεί  ανάμεσα στα βιβλία και στα ιστορικά ντοκουμέντα που θα περιλαμβάνει η  έκθεση που διοργανώνει η βιβλιοθήκη της Βουλής, με την ευκαιρία της επετείου των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. 

Οι λόγοι της επιλογής του βιβλίου είναι η ανάδειξη ιστορικών γεγονότων που δεν είναι ευρύτερα γνωστά και η λογοτεχνική ματιά του συγγραφέα στην απεικόνιση των γεγονότων, μέσα από την τραγική εμπλοκή των ηρώων του. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια που έγραψε στον Γιάννη Λασκαράκη, ο γνωστός σκηνογράφος και ζωγράφος Γιάννης  Μετζικώφ, συνεργάτης της βιβλιοθήκης, ο οποίος πρότεινε το βιβλίο προς την διευθύντρια της βιβλιοθήκης, την κυρία Μαρία Καμηλάκη:  

«Έχω μείνει άφωνος διαβάζοντας το. Νομίζω πως ενδιαφέρει κάθε σοβαρό ιστορικό, όχι μόνο για τα εξαιρετικά και πολύτιμα που περιέχει, αλλά και για τον καταπληκτικό και άμεσο τρόπο που είναι γραμμένο. Δουλεύω πολλά χρόνια στη βιβλιοθήκη της Βουλής και ξέρω ότι αυτά τα βιβλία σπάνια είναι δομημένα τόσο γοητευτικά και σπανιότερα σε συνεπαίρνουν έτσι, ώστε να μη θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου».

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.»

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin