Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης έμαθαν για το ΣΒΑΚ με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Παρουσίαση του ΣΒΑΚ στους μαθητές του 3ου ΓΕΛ έγινε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Βασικός σκοπός της παρουσίασης, ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία της βιώσιμης κινητικότητας και της χρήσης των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης:

Η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα μας αφορά όλους, πόσο μάλλον τους νέους του τόπου μας που πρέπει να εξοικειώνονται όχι μόνο με τις νέες αυτές έννοιες αλλά και με συνήθειες μετακίνησης φιλικές προς το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο δράσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα σχετική ενημέρωση σε μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Βασίλης Δέλκος και ο Αν. Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Κώστας Πορτοκαλίδης, Δρ Χωροτάκτης-Πολεοδόμος Μηχανικός και Συγκοινωνιολόγος,  παρουσίασαν το υπό διαμόρφωση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και είχαν μια ανοιχτή συζήτηση με τα παιδιά.

Βασικός σκοπός της παρουσίασης, ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία της βιώσιμης κινητικότητας και της χρήσης των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης που επιδρούν άμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών μιας αστικής περιοχής και να κάνουν κτήμα τους τις φιλικές προς το περιβάλλον μορφές μετακίνησης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email