Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ολοκληρώθηκε η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο κτιριακών εγκαταστάσεων του Δ.Π.Θ.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο κτιριακών εγκαταστάσεων του Δ.Π.Θ., το οποίο δημοπρατείται ως Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα
(ΣΔΙΤ), με προϋπολογισμό 107,3 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). 7 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το έργο, το οποίο θα αλλάξει ολοκληρωτικά την όψη του Δ.Π.Θ. Διαβάστε το δελτίο τύπου παρακάτω:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δ.Π.Θ. με τίτλο «Υλοποίηση φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών του ΔΠΘ. με συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)», και προϋπολογισμό 107,3 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) που προβλέπεται να αλλάξει τη μορφή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι ακόλουθοι 7 φορείς εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη αυτή φάση του διαγωνισμού: ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., ARCHRODON GROUP NV, ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.,  ΑΒΑΞ Α.Ε., ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., και  ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.

Στη συνέχεια θα προκύψουν οι 6 συμμετέχοντες που θα περάσουν στη β’ φάση του διαγωνισμού,  στον ανταγωνιστικό διάλογο για το εμβληματικό αυτό έργο που θα υλοποιηθεί σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη. Η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να λάβει χώρα το 2021.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή:

στην Αλεξανδρούπολη: τεσσάρων κτηρίων φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών και πανεπιστημιακών κατοικιών

στην Κομοτηνή: φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών, ξενώνα φιλοξενίας, πανεπιστημιακών κατοικιών, κεντρικής βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου-πολυλειτουργικής εγκατάστασης εκδηλώσεων

στην Ξάνθη: ερευνητικού κέντρου αριστείας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη