Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Από το Τόκιο στο Παρίσι με τη Νίκη της Σαμοθράκης

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πέρασε στην ιστορία την Κυριακή (08/08) και έτσι η σκυτάλη πέρασε στο Παρίσι για το 2024, που εισήγαγε τον πλανήτη στην επόμενη Ολυμπιάδα με τη Νίκη της Σαμοθράκης και με… breakdancing.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων, που έγινε στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, παρέλαβε τη Σημαία της διοργάνωσης από την κυβερνήτη της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιούρικο Κόικε.

Μέσω ενός βίντεο, στη συνέχεια, οι Γάλλοι παρουσίασαν τη διοργάνωση των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024 και ο Εθνικός Ύμνος της χώρας, δηλαδή η περίφημη «Μασσαλιώτιδα», πλαισιώθηκε και από τη Νίκη της Σαμοθράκης μιας και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου.

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έστειλε το δικό του μήνυμα επαναλαμβάνοντας το ανανεωμένο μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή το «Δυνατότερα – Ψηλότερα – Ταχύτερα – Μαζί».

Οι Γάλλοι, επίσης, διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση στους Κήπους του Τροκαντερό, απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ, και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας σχημάτισαν στον ουρανό του Παρισιού τη Σημαία της χώρας, τη στιγμή που breakdancers έδιναν μια γεύση από τη φιλοξενία των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων μιας και το εν λόγω είδος χορού συμπεριλαμβάνεται πλέον στο πρόγραμμα ως άθλημα.

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email