Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων: Ακόμη…αναμένουμε τα υγειονομικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα τελωνεία

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Την άμεση υγειονομική στήριξη των συνοριακών σημείων εισόδου, με την παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ, και τη διενέργεια γρήγορων εργαστηριακών ελέγχων σε εισερχόμενα πρόσωπα και στους υπαλλήλους των τελωνείων, ζητά η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων, τονίζοντας πως «δύο μήνες μετά τον περιορισμό των συνοριακών σημείων εισόδου εμπορευμάτων, δεν υπάρχει μόνιμη παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιών, παρά μόνο στον Προμαχώνα και την Κακαβιά.

Η Ομοσπονδία των τελωνειακών αναφέρεται και στην τελευταία επικαιροποίηση της απόφασης περιορισμού των χερσαίων συνδέσεων της χώρας, η οποία, όπως εκτιμούν, δεν αποφέρει κανένα όφελος, αφού η εμπορική διακίνηση απλά εκτρέπεται, με συνέπεια να επιβαρύνονται τόσο οι οικονομικοί φορείς με επιπλέον κόστη και καθυστερήσεις όσο και οι ανοιχτές τελωνειακές μονάδες, αφού διεκπεραιώνουν τη διακίνηση που μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν από άλλα – κλειστά σήμερα – σημεία εισόδου.

Υπενθυμίζεται ότι για την διέλευση φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα, λειτουργούν οκτώ τελωνεία της χώρας, τα έξι από τα οποία και με περιορισμένο ωράριο (από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ). Στον Έβρο λειτουργούν με το συγκεκριμένο ωράριο τα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin