Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ορεστιάδα: “Δύσκολος χειμώνας και άνοιξη” για τους αγρότες- σειρά δράσεων αποφάσισαν σε σύσκεψη

«Ξεκινάμε τη χρονιά με το πετρέλαιο πάνω από 2 ευρώ, πανάκριβα αγροτικά εφόδια και αυξημένα έξοδα στα σπίτια μας», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι αγροτικοί σύλλογοι Ορεστιάδας, Βύσσας και Τριγώνου, διαβλέποντας «έναν δύσκολο χειμώνα και μία άνοιξη ακόμα πιο δύσκολη» για τον αγροτικό κόσμο.

Οι τρεις αγροτικοί σύλλογοι του βορείου Έβρου καλούν τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους να στηρίξουν μαζικά τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και να συμμετάσχουν στην αγροτική κινητοποίηση που θα γίνει το Σάββατο 22 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση «Agrotica».

Με τα κύρια αιτήματά τους, οι αγρότες διεκδικούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο και μείωση της τιμής του ρεύματος, και κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως οι οικονομικές συνθήκες φτάνουν για να δίνει αυτό το κράτος 370 εκατομμύρια ευρώ για πετρέλαιο σε εφοπλιστές, κλινικάρχες και ξενοδόχους, και στους αγροτοκτηνοτρόφους να δίνονται μόνο 68 εκ. ευρώ, και αυτά για μια φορά φέτος, αφού δεν προβλέπεται αντίστοιχο κονδύλι στο προϋπολογισμό του 2023. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε το ότι πληρώνουμε πανάκριβο ρεύμα στο όνομα της “πράσινης”, υποτίθεται, ανάπτυξης…», τονίζουν οι αγροτικοί σύλλογοι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη