Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ορεστιάδα: Επίσκεψη καθηγητών και φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ορεστιάδας, στα πλαίσια των δράσεων δικτύωσης, υποδέχτηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 καθηγητές και φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αναλυτικότερα, στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν φοιτητές του προγράμματος Erasmus από πανεπιστήμια της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας καθώς και από το Πανεπιστήμιο Θράκης της Ανδριανούπολης.

Η θεματολόγια του προγράμματος αφορούσε «Παιδιά και οικογένειες σε μια εποχή αβεβαιοτήτων: Προκλήσεις και κρίσιμες προοπτικές για κοινωνικές παρεμβάσεις στη διαφορετικότητα», και την ευθύνη της οργάνωσης είχε η κα. Αγάπη Κανδυλάκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Υποδεχτήκανε τους καθηγητές και τους φοιτητές στο φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου Ορεστιάδας και παρακολουθήσανε με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαλέξεις από τους διακεκριμένους καθηγητές και ομιλητές.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους στην πόλη της Ορεστιάδας και άνοιξε το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής εκδήλωσης.

Στη συνέχεια η κ. Παρασκευή Καραφωτίου, ΠΕ Κοινωνική Λειτουργός – Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας, αναφέρθηκε στο έργο του Κέντρου Κοινότητας, τις δράσεις του και τη συνεργασία με τις λοιπές κοινωνικές δομές.

Ο κ. Μαργαρίτης Πετριτζίκης, Επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας της Περιφέρειας ΑΜΘ παρουσίασε το ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στον Έβρο και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Διαμαντής Μυρτσίδης, Επαγγελματικός Σύμβουλος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξανδρούπολης – Υποψήφιος Διδάκτορας ΔΠΘ, μίλησε για «Το δάσος ως οικοσύστημα και η συμβολή του στην αντιπυρική προστασία: Ο ρόλος των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην πυρκαγιά του 2023».

Ο κ. Δημήτρης Νεντσίδης, Επίτροπος Ασυνόδευτων Ανήλικων, παρουσίασε το ρόλο της Επιτροπείας στον Έβρο.

Η ατζέντα περιλάμβανε επίσης εισηγήσεις διακεκριμένων καθηγητών πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως του κ. Παναγιώτη Πεντάρη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Goldsmith University of London, της κ. Αγάπης  Κανδυλάκη, της κ. Όλγας Κατσιάνη  και του κ. Σταύρο Φράγκου καθηγητές Δ.Π.Θ., της κ. Κατερίνας Οικονόμου και της κ. Ελένης Κουτσουράκη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μετά το πέρας των ομιλιών οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στη Νέα Βύσσα και απόλαυσαν τον καφέ τους στο αναψυκτήριο «Παρατηρητήριο» και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στην πλατεία Ορεστιάδας και επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο.

Οι φιλοξενούμενοι αναχώρησαν με πολύ θετικές εντυπώσεις από την πόλη και τη φιλοξενία που δέχτηκαν και εξέφρασαν την επιθυμία να έρθουν ξανά στην όμορφη Ορεστιάδα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη