Ορεστιάδα: Ιδιοκτήτης καταστήματος θύμα απάτης – Έχασε τα χρήματα από τον λογαριασμό του

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στην Ορεστιάδα έπεσε θύμα απατεώνων που κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό του.

Ο επιχειρηματίας πάτησε τον σύνδεσμο που του έστειλαν και έβαλε τους τραπεζικούς του κωδικούς και αντί να δει τα χρήματα του υποτιθέμενου πελάτη, είδε τον λογαριασμό του να αδειάζει.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την αστυνομία:  

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος την 21-7-2022 διέπραξε απάτη σε βάρος καταστήματος στην Ορεστιάδα. Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον πελάτη  επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη καταστήματος, προφασιζόμενος την καταβολή χρηματικού ποσού για αγορά προϊόντος και κατά την επικοινωνία τους απέστειλε μήνυμα (sms), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link). Ο παθών ακολούθησε τον σύνδεσμο, πληκτρολογώντας τους τραπεζικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικό του λογαριασμό και να προβούν σε μεταφορα χρημάτων, ύψους 1.400 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin