Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ορεστιάδα: Καμία ελπίδα για ξένους επισκέπτες; – Ανάρτησε banner στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» μόνο στα ελληνικά

Η Νέα Ορεστιάδα γιορτάζει τα 100 χρόνια ζωής και στη διάρκεια της χρονιάς έχει προχωρήσει σε ενέργειες που αποσκοπούν στον εορτασμό και την ανάδειξη αυτού του ιστορικού γεγονότος. 

Μία από τις ενέργειες αυτές γνωστοποιήθηκε πρόσφατα μέσα από την επίσημη σελίδα των 100 χρονών της Ορεστιάδος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου γίνεται αναφορά σε ένα μεγάλο διαφημιστικό banner που έχει αναρτηθεί στον χώρο του Κρατικού Αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος». 

Επρόκειτο για μία κίνηση που αποσκοπεί στους επισκέπτες – ταξιδιώτες του αεροδρομίου και στην ενημέρωση τους για το μεγάλο επετειακό αυτό γεγονός. 

Φαίνεται όμως ότι ο Δήμος Ορεστιάδας δεν σκέφτηκε την προοπτική να το επικοινωνήσει και στα αγγλικά για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. 

Σε ένα αεροδρόμιο που βρίσκεται σε μία πόλη όπου αναπτύσσεται τουριστικά, όπως η Αλεξανδρούπολη, θα έπρεπε ίσως το banner να υπάρχει τουλάχιστον και σε μία δεύτερη γλώσσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω απεικονίζεται λίγα μέτρα πιο πίσω ένα τρίτο banner που αφορά την προβολή της Αλεξανδρούπολης από γνωστές αεροπορικές εταιρείες και είναι μόνο στα αγγλικά.

Θα μπορούσαν κάλλιστα οι εμπνευστές του banner της Ορεστιάδας να προσθέσουν έστω ένα QR code, ώστε να μπορεί κάποιος να σκανάρει και να δει περισσότερες πληροφορίες στην αγγλική γλώσσα. 

Το ίδιο περιορισμένης έμπνευσης και το διπλανό banner του Δήμου Διδυμοτείχου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και αφορά και αυτό μόνο όσους γνωρίζουν ελληνικά. 

Στο banner του Δήμου Διδυμοτείχου απεικονίζονται ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία χωρίς να υπάρχει και εδώ ούτε μία αναφορά στα αγγλικά για επισκέπτες από το εξωτερικό.

Τελικά… αστοχία ή έλλειψη σωστού σχεδιασμού;

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη