Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Ορεστιάδα: Καταδικάστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για το εργατικό ατύχημα στο ΣΙΛΟ της Μάνης, το 2017

Καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας οι δύο κατηγορούμενοι για το εργατικό ατύχημα που συνέβη στις 22 Νοεμβρίου του 2017 στο ΣΙΛΟ Μάνης της Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών Διδυμοτείχου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 62χρονος εργάτης Γιασάρ Πατσιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, στον πρόεδρο της Ένωσης και στον υπεύθυνο επιτήρησης του κοχλία που γράπωσε από τα ρούχα τον άτυχο εργάτη και τον τραυμάτισε θανάσιμα, επιβλήθηκε ποινή 2 ετών και 8 μηνών στον καθένα, με αναστολή, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Και οι δύο άσκησαν έφεση.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά και την πρόταση του Εισαγγελέα που ζήτησε “να κηρυχτούν ένοχοι”.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό δυστύχημα συνέβη μέσα στον χώρο όπου λειτουργούσε ο κοχλίας, στον οποίο, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανθρώπινη παρουσία δίπλα στο μηχάνημα και τα μέτρα ασφάλειας είναι ανύπαρκτα. Ωστόσο, ο Γιασάρ Πατσιά πήρε οδηγία να εισέλθει στον στενό θάλαμο και με το φτυάρι να σπρώχνει τον ηλίανθο προς το κέντρο του κοχλία, ο οποίος σε κάποια περιστροφή του γράπωσε τον εργάτη και τον παρέσυρε μέσα στο μηχάνημα, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Σημειώνεται ότι η δίκη έγινε πέντε χρόνια μετά το συμβάν, καθώς προηγήθηκαν τρεις αναβολές.
Η υπόθεση έχει ήδη εξεταστεί πρωτόδικα και από αστικό δικαστήριο, το οποίο επιδίκασε αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος, ωστόσο, και σε αυτήν την απόφαση οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και ήδη η εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό έχει πάρει μία αναβολή, για τις αρχές του 2023.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη