Ορεστιάδα: Μεγάλη κινητοποίηση στην πλατεία για τις δομές στο Φυλάκιο (photo+video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Εκατοντάδες κόσμου έδωσε το παρόν στο κάλεσμα του Δήμου Ορεστιάδας και των φορέων της περιοχής για να δηλώσουν την άρνησή τους στην επέκταση της δομής στο Φυλάκιο του Έβρου.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας Χρήστος Ορμανλίδης  ο οποίος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε καμία επέκταση της δομής»

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ανέγνωσε την κοινή ανακοίνωση των 4 Μητροπολιτών της Θράκης ότι είναι ενάντια σε οποιαδήποτε επέκταση και δημιουργία δομής σε όλη τη Θράκη. Μάλιστα πρόσφατα υπήρξε και ακόμα μία κοινή απόφαση όλων των ιερέων της Μητρόπολης του Βορείου Έβρου κατά της επέκτασης της δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά υποστήριξε την κινητοποίηση αναφερόμενη στην απόφαση του 2016 του ΚΥΣΕΑ σύμφωνα με την οποία δεν θα γίνει καμία δομή, επέκταση, διαμονή προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη.

Τον λόγο πήρε και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Άννα Μεμετζή που τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί για να μην υποβαθμιστεί η περιοχή.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης αναφέρθηκε στην ερήμωση της περιοχής υπογραμμίζοντας ότι «οι εργασίες στο ΚΥΤ ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου συνεχίζονται και ο μόνος τρόπος να σταματήσουν ίσως να ήταν η παρέμβαση των βουλευτών και του Περιφερειάρχη που τοποθετήθηκαν από τον κόσμο σε αυτές τις θέσεις, αλλά είναι απών από την συγκέντρωση και απαξιώνουν τους συμμετέχοντες. Αν πράγματι είναι Εβρίτες ας υπερασπιστούν τον τόπο τους.»

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης με μεγάλη ένταση στην ομιλία του έστειλε μήνυμα στους Υπουργούς ζητώντας «να μεταβούν στην περιοχή και να δεσμευτούν απέναντι στην τοπική κοινωνία και όχι με δηλώσεις ανά την χώρα», ενώ τόνισε ότι «η σημερινή συγκέντρωση είναι στην μέση ενός αγώνα που θα είναι ακόμα πιο έντονος το επόμενο διάστημα». Τέλος έκανε γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα προκειμένου να καμφθεί η αντίδραση για τις δομές στο Φυλάκιο, κόβονται χρηματοδοτήσεις έργων!

Τέλος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Η ενότητα» Γιάννης Μαργαριτίδης, μιλώντας για έναν αγώνα ο οποίος πρέπει να υπάρξει στο εξής για να μην καταρρεύσει η περιοχή. Σημειώνουμε ότι από τη Δευτέρα οι αγρότες προχωρούν σε κινητοποιήσεις με πρώτη συγκέντρωση στον κόμβο του εργοστασίου της ΕΒΖ.

Η πολυπληθής συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης των δομών Φυλακίου στην Ορεστιάδα, ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

Δείτε όλη τη συγκέντρωση στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/focustonevro/videos/354699636286935

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν ληφθεί προληπτικά μέτρα για να αποφευχθούν τα επεισόδια που είχαν γίνει στην συγκέντρωση στο Φυλάκιο και γι’ αυτό υπήρχαν έλεγχοι στα οχήματα που προσέγγισαν την Ορεστιάδα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin