Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Ορεστιάδα: Παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις…πριν ακόμη ορκιστεί το νέο δημοτικό σχήμα!

Τα όργανα στο δήμο Ορεστιάδας έχουν ήδη ξεκινήσει και μάλιστα από πολύ νωρίς! Πριν ακόμη γίνει η ορκωμοσία του νέου δημοτικού σχήματος με δήμαρχο τον Διαμαντή Παπαδόπουλου, ήδη μετράμε παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις!

Την αποχώρησή του από επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών «Είναι στο Χέρι μας» και την παραίτησή του από τη θέση του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου της επόμενης δημοτικής περιόδου ανακοίνωσε στη διάρκεια ανοιχτής συνέλευσης της Κίνησης, ο Σάκης Παπανδρέου.

Ο κύριος Παπανδρέου παρουσίασε τον απολογισμό της τελευταίας τετραετίας, τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της παράταξης για τα ζητήματα της καθημερινότητας και της υπεράσπισης των αιτημάτων των δημοτών, ωστόσο όπως είπε, ο κόσμος τα λογίζει αλλιώς τα πράγματα και έχει άλλο κριτήριο στην κάλπη και έκανε λόγο για ήττα στις εκλογές. Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ως επικεφαλής της παράταξης, ήταν ο μοναδικός που εξελέγη στη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, με πρώτο επιλαχόντα τον Σάκη Κυργιάννη, ο οποίος και θα καταλάβει την έδρα της παράταξης.

Εντωμεταξύ, πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και πριν ακόμη ορκιστεί, έκανε γνωστή την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί, ο πρώην δήμαρχος Κυπρίνου και δημοτικός σύμβουλος στη νέα θητεία από την παράταξη του κυρίου Παπαδόπουλο, ο Μιχάλης Στράντζελης. Ο κύριος Στράντζελης διαφώνησε με τον νέο δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο στο ενδεχόμενο να οριστεί αντιδήμαρχος ο προερχόμενος από την παράταξη του νυν δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, ο Δημήτρης Τσελεμπής. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ακόμη και ως ανεξάρτητος, θα στηρίζει εκεί που πρέπει, την δημοτική αρχή του κυρίου Παπαδόπουλου.

Να υπενθυμίσουμε, ότι όλων αυτών είχε προηγηθεί η αποχώρηση της Μαρίας Γκουγκουσκίδου, η οποία λέγοντας, ότι κάνει στην άκρη για να δώσει χώρο και βήμα σε νέες διαφορετικές αξιόλογες φωνές, είχε πει, ότι ο κύκλος της στον δήμο ολοκληρώθηκε και παραιτήθηκε.

Και μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στο δήμο Ορεστιάδας εκκρεμεί και το ζήτημα της αυτοδίκαιης έκπτωσης δημοτικών και τοπικών συμβούλων, που χάνουν την έδρα τους εξαιτίας οφειλών άνω των 300 ευρώ προς νομικά πρόσωπα, ΔΕΥΑ και δημοτικές επιχειρήσεις. Το ζήτημα αυτό που έχει προκύψει και σε κάποιους ακόμη δήμους της χώρας, η κυβέρνηση προσπαθεί να το λύσει με μια ειδική διάταξη που θα έχει αναδρομική ισχύ και σύμφωνα με πληροφορίες, θα ψηφιστεί άμεσα με σκοπό να αναιρείται η έκπτωση τους. Μέχρι τότε ποιος ξέρει…μπορεί να προκύψουν και άλλες ανακατατάξεις…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη