Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ορκωμοσία Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ – Χριστόδουλος Τοψίδης: “Θα είμαι περιφερειάρχης όλων”

Σε ένα κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής στην έδρα τη περιφέρειας στην Κομοτηνή και με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου  και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού σχήματος με πρόσωπα πρωτοεμφανιζόμενα αλλά και με πρόσωπα γνώριμα. Την τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. Από τους 45 συνολικά περιφερειακούς συμβούλους, 4 έδωσαν Πολιτικό όρκο, όλοι υπόλοιποι επέλεξαν τον θρησκευτικό σε Ευαγγέλιο και Κοράνι.

Ο Σεβασμιότατος έδωσε τις ολόθερμες ευχές του, ώστε να εκπληρώνει με τιμιότητα και ευσυνείδητα τα καθήκοντα του ο νέος περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας, πως η εξουσία άλλοτε “αποκαλύπτει” και άλλοτε “αναδεικνύει”, στην δική σας περίπτωση, όπως είπε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ευχή, είναι ανάδειξή σας και των υπολοίπων και να φανείτε άξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Σύντομη τοποθέτηση έκανε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος είπε, πως το έργο που αναλαμβάνει ο κύριος Τοψίδης στην ΑΜΘ είναι πολύ δύσκολο, με πολλές προκλήσεις, αλλά με την κατάλληλη συνεργασία όλων, οι λύσεις θα βρεθούν. Για το σκοπό αυτό, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Λιβάνιος, “θα είμαστε στην διάθεση σας, 2 και 3 φορές περισσότερο από κάθε άλλη περιφέρεια”.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στάθηκε στο ρόλο που πρέπει να παίξουν οι περιφέρειες της Μακεδονίας, ενωμένες, ως μία και ενιαία, για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στην καθημερινότητα των πολιτών και ευχήθηκε να συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία που είχε όλα αυτά τα χρόνια με τον κύριο Μέτιο, το ίδιο και με τον κύριο Τοψίδη, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.

Με διάχυτη την συγκίνηση και το αίσθημα της ευθύνης για τα καθήκοντα που αναλαμβάνει σε μια δύσκολη συγκυρία, ο νέος Περιφερειάρχης στον πρώτο του λόγο έδωσε το στίγμα της διοίκησής του υποστηρίζοντας, πως όλοι γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας αρχής με αισιοδοξία και υπευθυνότητα. Ο κύριος Τοψίδης ανέφερε με νόημα, πως είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, διερωτώμενος εμφατικά, “εμάς τους Μακεδόνες, τους Θράκες πότε μας φόβισαν οι προκλήσεις;” και πρόσθεσε, πως έχουμε σχέδιο, όραμα και ανθρώπους, ικανούς με γνώση, εμπειρία και όρεξη για να πει ότι “θα είμαι περιφερειάρχης όλων”. Ο νέος Περιφερειάρχης κατέληξε λέγοντας, πως στο κέντρο της πολιτικής του βρίσκεται ο άνθρωπος, επισημαίνοντας πως ο β’ βαθμός αυτοδιοίκησης έχει αυτονομία κινήσεων, ακολουθώντας όμως και την χάραξη της κυβέρνησης, δίνοντας την υπόσχεση ότι με διαφάνεια, ισονομία και ισοπολιτεία θα εργάζεται καθημερινά τιμώντας την ψήφο των πολιτών της ΑΜΘ.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή ανάληψης των καθηκόντων των περιφερειακών συμβούλων και αμέσως μετά ακολούθησε εκδήλωση προς τιμήν των προσκεκλημένων στο φουαγιέ του Μεγάρου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη