Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

ΟΣΕ: Τον Μάρτιο η αποκατάσταση κυκλοφορίας στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη

Τις ζημιές από τις μεγάλες καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μακεδονίας-Θράκης αποκαθιστά ο ΟΣΕ. Όπως ενημερώνει, με εντατικό ρυθμό και κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίζονται από συνεργεία του τα έργα αποκατάστασης, μετά και την προ ημερών πρωτοφανή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ποσότητα νερού που έπληξε όλον τον νομό Έβρου.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, (στις 05.01.2021 στο Ν. Σερρών, όπου το ύψος της βροχόπτωσης ήταν 131 mm σε 3 ώρες, και στις 12.01.2021 στους Ν. Έβρου και Ροδόπης, όπου το ύψος της βροχόπτωσης ήταν 96 mm σε 3 ώρες), σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο και συγκεκριμένα στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη και στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο. Το σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένει αποκομμένο σε συνολικά δώδεκα σημεία των συγκεκριμένων γραμμών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

 Ο ΟΣΕ ΑΕ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και τα συνεργεία πραγματοποιούν τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του δικτύου, παρά τις αντίξοες συνθήκες – συνεχείς βροχοπτώσεις, προβλήματα απάντλησης και αποστράγγισης των υδάτων και προσβασιμότητας, λόγω καταστροφών και στο οδικό δίκτυο -, ώστε να δοθεί εκ νέου σε κυκλοφορία.

Εξαιτίας της σοβαρότητας των προβλημάτων, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, βάσει προγραμματισμού, αναμένεται στις 5 Μαρτίου του 2021. Δεκαπέντε μέρες αργότερα, έως τις 20 Μαρτίου 2021, αναμένεται η αποκατάσταση της κυκλοφορίας και του έτερου τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.

Ο Οργανισμός θα επανέρχεται σε τακτά διαστήματα με συστηματική ενημέρωση του επιβατικού κοινού για την ημερομηνία της πλήρους αποκατάστασης του δικτύου και της κυκλοφορίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη