Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ούτε το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της πρωτοβουλίας διεκδίκησης Π.Ε. Βορείου Έβρου – Την ερχόμενη Τρίτη έκτακτη συνεδρίαση

Μετά το Διδυμότειχο, που τελικά δεν αποφάσισε και δεν εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της πρωτοβουλίας για τη διεκδίκηση δημιουργίας περιφερειακής ενότητας βορείου Έβρου και παρέπεμψε το ζήτημα σε έκτακτη συνεδρίαση με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων πριν την έλευση του πρωθυπουργού στον Έβρο, σειρά είχε και η Ορεστιάδα, η οποία επίσης, δεν προχώρησε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος με την αιτιολογία, ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να συζητηθεί μόνο του, σε μια ειδική συνεδρίαση, πριν να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συμπερασματικά αυτό που αρχικά φαινόταν εύκολο και ίσως για κάποιους αυτονόητο, ότι δηλαδή τα ψηφίσματα από τα δύο δημοτικά συμβούλια θα έβγαιναν χωρίς καθυστερήσεις και ενδεχομένως ομόφωνα, αποδείχτηκε πιο περίπλοκη υπόθεση και δικαιολογημένα, γιατί όλοι κατανοούν, πως παρά τα ομολογουμένως αντικειμενικά προβλήματα, η διοικητική διαίρεση του Έβρου, είναι ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο.

Ωστόσο, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, αξίζει να σημειωθεί, η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής Βασίλη Μαυρίδη, να χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο μπήκε προς συζήτηση το ζήτημα εξευτελιστικό και υποτιμητικό, δικαιολογώντας την άποψη του, ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να δείξει σοβαρότητα, με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε να είναι καθόλα πρόχειρη.

Ο πρώην δήμαρχος, ανέφερε για άλλη μια φορά, ότι η θέση του απέναντι στην ξεχωριστή περιφερειακή ενότητα είναι συγκεκριμένη και οι άνθρωποι της πρωτοβουλίας την ξέρουν, παρ’  όλα αυτά, υποστήριξε, ότι πρέπει να συζητηθούν διεξοδικά τα υπέρ και τα κατά και να ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους, με αυτήν τη λογική δεν ψήφισε το θέμα, ως έκτακτο και κατεπείγον για να συζητηθεί το ψήφισμα.

Ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος με τη σειρά του, αν και υπενθύμισε τη θετική γνώμη που είχε σε αυτό το εγχείρημα από την πρώτη στιγμή και ως συμμετέχων κατά το παρελθόν στην πρωτοβουλία, εκτίμησε πως η χρονική στιγμή, που έρχεται το θέμα είναι λάθος, ωστόσο είπε με έμφαση, πως επιθυμεί να συζητηθεί εκτενώς, να είναι όλοι παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο και να τοποθετηθούν αναλόγως.

Τελικά αποφασίστηκε, το σώμα να επανέλθει, την ερχόμενη Τρίτη σε μια έκτακτη συνεδρίαση μόνο με αυτό το θέμα και με τους δημοτικούς συμβούλους να αναλύουν τα επιχειρήματα τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη