Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ο Αυγενάκης δεν πήγε στο ραντεβού με τους πυρόπληκτους αγρότες του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη – Οργή και αγανάκτηση – Προγραμματίζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Το ραντεβού δόθηκε, αλλά ούτε τον είδαν, ούτε τον άκουσαν…

Δεν κατάφεραν τελικά να τον συναντήσουν από κοντά τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη οι αγρότες του Έβρου, αφού ο υπουργός δεν εμφανίστηκε στο καθορισμένο ραντεβού που είχε στην Αλεξανδρούπολη μαζί τους και συγκεκριμένα με αντιπροσωπεία των πυρόπληκτων παραγωγών που είδαν κόπους και περιουσίες τον περασμένο Αύγουστο να γίνονται στάχτη και αποκαϊδια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κύριος Αυγενάκης θα συναντούσε αγρότες και κτηνοτρόφους στη έδρα της περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή στις 3.30 το μεσημέρι της Κυριακής, όπως και έγινε, και λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα στις 6 σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης θα έβλεπε την αντιπροσωπεία από τον Έβρο.

Ο υπουργός βρέθηκε στην Κομοτηνή κατόπιν πρόσκλησης του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, σε μια προσπάθεια να ακούσει εκτός από τα γενικά προβλήματα του κλάδου αλλά και τα ειδικότερα της κάθε περιοχής που ταλανίζουν τους αγρότες από κάθε περιφερειακή ενότητα και που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση τους.

Πράγματι, ο υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση και στις 4 το απόγευμα στο κτίριο της περιφέρειας έγινε αυτό το τετ α τετ, το οποίο κράτησε παραπάνω απ’ όσο είχε υπολογιστεί, με αποτέλεσμα ο κύριος Αυγενάκης να μην προλάβει να πάει στην Αλεξανδρούπολη, καθώς το πρόγραμμα του ήταν σφιχτό και στις 8 το βράδυ έπρεπε να είναι στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Αυτό είχε ως κατάληξη, να προκαλέσει τον εκνευρισμό και την οργή των αγροτών του Έβρου, οι οποίοι από τις 4 το απόγευμα τον περίμεναν με τα αγροτικά τους μηχανήματα έξω από το ξενοδοχείο που ήταν κανονισμένη η συνάντηση τους, για να τον «υποδεχτούν» σε μια ειρηνική κινητοποίηση και να ακούσει τα αιτήματα και τα ζητήματα τους.

Μάταια, όμως διότι αυτό το ραντεβού δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα οι αγρότες που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά, να μιλούν για εμπαιγμό και απαξίωση, την ίδια ώρα που ο νομός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις φωτιές, το αυξημένο κόστος παραγωγής και την νέα ΚΑΠ.

Στο άκουσμα της είδησης, ότι τελικά ο υπουργός δεν θα τους έβλεπε, πήραν τα μηχανήματα τους από το σημείο και κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο ακόμη μια προσπάθεια, μήπως και την ύστατη στιγμή τον συναντούσαν, αλλά ούτε και έτσι τα κατάφεραν. Οι αγρότες αποχώρησαν «άπραγοι» και θυμωμένοι που ο κύριος Αυγενάκης, όπως είπαν δεν τους έδωσε την δυνατότητα να συζητήσουν.

Τις επόμενες ημέρες θα εκτιμήσουν τα δεδομένα τους και θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Υπενθυμίζεται βέβαια, ότι ο πρωθυπουργός θα συναντήσει την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου την επιτροπή των 15 αγροτών της χώρας, για να του παραθέσει τα αιτήματά της με την προσδοκία, ότι θα βγει λευκός καπνός. Αξίζει να σημειωθεί, πως σε αυτήν την επιτροπή, ο Έβρος θα εκπροσωπείται από τον κύριο Κώστα Καναβίδη, από τον αγροτικό σύλλογο Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη