Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Ορεστιάδας εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγειών Πόλεων του ΠΟΥ

Στο 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με τίτλο «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη» συμμετείχε ο Δήμος Ορεστιάδας.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Ο Δήμος Ορεστιάδας συμμετείχε στο 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ), το τριήμερο 6 έως 8 Οκτωβρίου, με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Βούλα υπό την αιγίδα και την πλήρη ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας,  Δημάρχων  από όλη την Ελλάδα, κορυφαίων επιστημόνων από το χώρο της υγείας και πλήθους αυτοδιοικητικών.

Περισσότεροι από 130 ομιλητές και ομιλήτριες, ιατροί, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ανέδειξαν τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Αυτοδιοίκηση στην επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας Υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Στον Δήμαρχο Ορεστιάδας κο Βασίλειο Μαυρίδη έγινε η ιδιαίτερη τιμή, μαζί με δήμαρχους Παλαιού Φαλήρου κο Ιωάννη Φωστηρόπουλο, Μεταμορφώσεως κο Στράτο Σαραούδα και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κο Ανδρέα Λεωτσάκο, να συμμετάσχει στον σχολιασμό  του συνόλου της Α΄ Ενότητας του Συνεδρίου που αφορούσε τις 6 βασικές πολιτικές και τους επιδιωκόμενους στόχους των Υγιών Πόλεων για την 7η φάση 2019 – 2025, «Σύμφωνο Δημάρχων Κοπεγχάγης».

Ο Δήμαρχος  αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκόμισε ο Δήμος Ορεστιάδας από τη μακρόχρονη συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και πως οι εμπειρίες που απέκτησε συνέβαλλαν στην εφαρμογή μιας πολιτικής με γνώμονα τον πολίτη και το ευ ζειν. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η πιστοποίηση του Δήμου Ορεστιάδας  ως υγιούς πόλης και η ένταξή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγειών Πόλεων του ΠΟΥ.

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου, η κα Ζαχαρούλα Πέπη , μετά από πρόσκληση  του ΕΔΔΥΠΠΥ, παρουσίασε την Πολιτική του Δήμου Ορεστιάδας στον 6ο  Πυλώνα των Υγιών Πόλεων που αφορά την προστασία του πλανήτη από την υποβάθμιση (Πυλώνας «Πλανήτης»), προβάλλοντας παράλληλα βίντεο με φωτογραφίες του Δήμου μας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη