Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ο Ειρηναίος Λαφτσής νέος Μητροπολίτης Φλώρινας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, για την πλήρωση τριών μητροπολιτικών θρόνων. Οι κενές θέσεις προέκυψαν μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις τριών ηλικιωμένων Μητροπολιτών, του 88χρονου κ. Ανθίμου στη Θεσσαλονίκη, του 92χρονου κ. Τίτου στην Παραμυθία και του 91χρονου κ. Θεοκλήτου στη Φλώρινα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πρώτα εκλέχτηκε ως νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ο 46χρονος κ. Φιλόθεος, μέχρι σήμερα Επίσκοπος Ωρεών και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.
Κατόπιν εκλέχθηκε ως νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας ο Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Στη Μητρόπολη Φλώρινας εκλέχτηκε ο συμπατριώτης μας Αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος Λαφτσής, μέχρι σήμερα Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Ο νέος Μητροπολίτης Φλώρινας είναι 49 ετών, γεννηθείς το 1974 στην Αλεξανδρούπολη. Διάκονος από το 1997 και πρεσβύτερος από το 2002, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ στην Ιστορία της Ιατρικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Επίσης έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, από το Πανεπιστήμιο της Πάφου.

Ο κ. Ειρηναίος έχει προσφέρει πολλά στη Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης, ως έμπιστος συνεργάτης και πνευματικό “τέκνο” του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου. Είναι σίγουρο οτι μεταβαίνοντας από το ανατολικότερο σύνορο της χώρας τον Έβρο, στο δυτικότερο την Φλώρινα, θα προσφέρει κι εκεί όλες του τις δυνάμεις για την Εκκλησία και την Πατρίδα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη