Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης εκπαιδεύει τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στην ατομική υγιεινή

Στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας στα σχολεία πραγματοποιήθηκε στο 3ο και 6ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης το πρόγραμμα εκπαίδευσης ατομικής υγιεινής με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας Covid-19.

Συγκεκριμένα στις 22, 23 και 28 Σεπτεμβρίου 2020 εκπαιδεύτηκαν συνολικά 517 μαθητές, η εκπαίδευση των οποίων ήταν βιωματική και διαδραστική.

Αναλυτικότερα αφορούσε τον τρόπο μετάδοσης του κορωνοϊού SARS-COV2, οδηγίες ατομικής υγιεινής και συγκεκριμένα υγιεινή χεριών, ορθή χρήση μάσκας και συμβουλές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προάγουν την Αγωγή Υγείας και την πρόληψη ως βασική προϋπόθεση για την αποφυγή μετάδοσης ιώσεων  και μικροβίων. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος της εκπαίδευσης που απευθύνεται στους μαθητές, ότι δηλαδή μπορούν να συμβάλλουν και να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία μέσω της ατομικής υγιεινής.

Θερμομέτρηση στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης

Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2020 οι Εθελοντές του Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης συμμετέχουν στη δράση θερμομέτρησης  των εργαζομένων και των λοιπών εισερχομένων του Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης.

Η δράση συνεχίζεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ε.Ε.Σ. με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη