Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου: Πού και πότε αναμένονται βροχές

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός σήμερα, αύριο και ανήμερα της 25ης Μαρτίου με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ξεπερνώντας σε μερικές περιοχές τους 19 βαθμούς Κελσίου -κυρίως την Κυριακή- που θα γυρίσουν οι άνεμοι σε νοτιάδες. Ωστόσο αναμένονται βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Τη Δευτέρα τοπικές μπόρες θα σημειωθούν το πρωί σε Ιόνιο, Ήπειρο τα δυτικά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Μετά το μεσημέρι όμως ο καιρός θα ανοίξει παντού με τη θερμοκρασία στα κεντρικά να φτάνει τους 20 με 22 βαθμούς. Οι νοτιάδες τοπικά μέχρι το απόγευμα της 25ης Μαρτίου στην περιοχή Κυκλάδων – Κρήτης θα φτάσουν 8 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα. Όμβροι ή παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως σε ορεινά τμήματα της δυτικής χώρας και δευτερευόντως σε περιοχές των Επτανήσων και της Κρήτης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 16-18, στην Ήπειρο από 4 έως 19, στη Θεσσαλία από 2 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18-20 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 3 έως 15-16 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη