Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ο Πέτρος Κόκκαλης συστήνει τον «ΚΟΣΜΟ» του στον κόσμο του Έβρου – Περιοδεία του επικεφαλής του κόμματος ενόψει ευρωεκλογών

Περιοδεία σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και γραμματέας του «ΚΟΣΜΟΥ», Πέτρος Κόκκαλης. Ο κύριος Κόκκαλης μαζί με τους συνεργάτες του αλλά και υποψηφίους ευρωβουλευτές έκανε μια στάση και στην Αλεξανδρούπολη, όπου σε ομιλία του στο εθνολογικό μουσείο Θράκης παρουσίασε τις προτεραιότητες και τους στόχους του κόμματος του και κάλεσε τους Εβρίτες να τον εμπιστευτούν με την Εθνική Πράσινη Συμφωνία, την πολιτική πρόταση με την οποία διεκδικεί τις ψήφους των πολιτών ο «ΚΟΣΜΟΣ» δίνοντας παράλληλα το στίγμα της πολιτικής του στην πράξη, μέσα από τον απολογισμό της θητείας του στην Ευρωβουλή.

Ο Πέτρος Κόκκαλης συνόψισε το μήνυμα του «ΚΟΣΜΟΥ» ενόψει των ευρωεκλογών: «Το μήνυμα του κόμματός μας, για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές είναι πολύ απλό και συνάμα μεστό: Στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε για το κλίμα. Ψηφίζουμε για τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό. Ψηφίζουμε για τον ΚΟΣΜΟ».

Στην τοποθέτηση του ο κύριος Κόκκαλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί έναν ενδεχόμενο κίνδυνο για το μέλλον, αλλά μια άμεση απειλή για το παρόν. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και απειλεί την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό, τη ζωή στον πλανήτη έτσι όπως την έχουμε γνωρίσει. Η κλιματική κρίση δεν είναι ένα πρόβλημα ανάμεσα στα άλλα. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ποτέ η ανθρωπότητα».

Τόνισε επίσης, ότι «η Εθνική Πράσινη Συμφωνία αποτελεί ένα συνολικό  μεταρρυθμιστικό σχέδιο  για να καταστεί η Ελλάδα πρωτοπόρα στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, να ενισχυθεί η ανάπτυξη με δίκαιη κατανομή των κερδών της, να χτιστεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και να γίνουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή δημοκρατία. Είναι η ρηξικέλευθη και ταυτόχρονα ρεαλιστική δέσμη συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος και απαιτεί η συγκυρία. Είναι ο τρόπος να γίνουμε Δανία του νότου και όχι Αίγυπτος του βορρά».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη