Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ο πιο βρώμικος άνθρωπος στον κόσμο πέθανε λίγους μήνες αφότου έκανε μπάνιο για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια

Παρά την περίεργη συνήθεια του, έφτασε σε πολύ μεγάλη ηλικία: Ο πιο βρώμικος άνθρωπος στον κόσμο πέθανε λίγους μήνες αφότου έκανε μπάνιο για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια!

Ένας Ιρανός που κατείχε τον περιβόητο τίτλο του «πιο βρώμικου ανθρώπου στον κόσμο» επειδή δεν είχε κάνει ντους για δεκαετίες πέθανε σε ηλικία 94 ετών, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκεί. Πέθανε λίγο αφότου τον έπεισαν οι ντόπιοι να κάνει μπάνιο

Ο Αμού Χατζί, ο οποίος δεν είχε κάνει μπάνιο για περισσότερο από μισό αιώνα, πέθανε την περασμένη Κυριακή στο χωριό Ντεγκά στο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Ήρθε στη δημοσιότητα όταν αποφάσισε να αποφύγει το ντους φοβούμενος ότι θα κόντυνε τη ζωή του και θα έφερνε ασθένειες. Αυτή η συνήθεια κράτησε για περισσότερα από 60 χρόνια, γι’ αυτό και έγινε μια παγκοσμίως δημοφιλής προσωπικότητα.

Αμού Χατζή

Ένα ακόμη πιο περίεργο γεγονός ήταν η διατροφή του, η οποία αποτελούνταν κυρίως από σκραπ που έβρισκε στο δρόμο, ενώ έπαιρνε νερό όπου το συναντούσε, κυρίως από μπαρ του δρόμου. Ως καπνιστής, όταν του τελείωσαν τα τσιγάρα, απλώς έβαζε περιττώματα ζώων στο πίπες του αντί για καπνό.

Βρήκε τα ρούχα του σε κάδους σκουπιδιών, ενώ έφτιαχνε και τα μαλλιά και το ξύρισμα μόνος του και με όχι πολύ συμβατικό τρόπο. Δηλαδή, δεν χρησιμοποίησε ψαλίδι, αλλά το έκανε με ανοιχτή φλόγα, καίγοντας τις τρίχες στο επιθυμητό μήκος μαλλιών.

Σεβάστηκε αυτή την απόφαση μέχρι πριν από λίγους μήνες, όταν οι χωρικοί τον πήγαν στο μπάνιο για να πλυθεί, είπε ένας τοπικός αξιωματούχος στα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Ο Χατζί πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο χωριό Ντεγκά στην επαρχία Fars στο νότιο Ιράν. Οι ανήσυχοι ντόπιοι του έχτισαν μια ανοιχτή καλύβα από τούβλα για να ζήσει αφού τον είδαν να κοιμάται σε μια τρύπα στο έδαφος.

Το 2013 γυρίστηκε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τη ζωή του με τίτλο «Η παράξενη ζωή του Αμού Χατζή».

Ένας από τους προηγούμενους κατόχους ρεκόρ για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ των πλύσεων ήταν ο Kailash Singh, ένας 67χρονος από την Ινδία. Ο κ. Singh ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κάνει μπάνιο εδώ και 39 χρόνια. Όμως, με πάνω από 60 χρόνια χωρίς μπάνιο, αν ισχύει ο ισχυρισμός του κ. Χατζή, μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι κάτοχος αυτού του ρεκόρ.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη