Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας από την Αλεξανδρούπολη παρουσίασε μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η σιδηροδρομική σύνδεση – «Sea-2-Sea». Η οδική σύνδεση με την Τουρκία. Η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης. Η  μελέτη του φράγματος Δερείου. Η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου στη Σαμοθράκη. Η αντικατάσταση και υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου. Η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και τεχνική διαχείριση κτιρίων στέγασης υπηρεσιών 5 Αστυνομικών Διευθύνσεων, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Αλεξανδρούπολης, μέσω ΣΔΙΤ. Η μελέτη αντιμετώπισης ακτομηχανικών προβλημάτων στο Αλιευτικό Καταφύγιο και την ευρύτερη περιοχή Θέρμων, στη Σαμοθράκη. Η αποκατάσταση προσήνεμου μώλου και προστασία εισόδου Αλιευτικού Καταφυγίου Μάκρης, Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού «Αρδάνιο – Ορμένιο», παράκαμψη Προβατώνα. Η αναβάθμιση του ελικοδρομίου Σαμοθράκης και η αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.

Αυτές είναι οι 13 παρεμβάσεις, τα 13 έργα που δρομολογούνται και υλοποιούνται στην περιφερειακή ενότητα του Έβρου και τα οποία παρουσίασε αναλυτικά από την Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, οποίος βρέθηκε στο νομό για τρίτη φορά, μέσα σε λίγες μέρες.

Τον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμα ανέλυσε διεξοδικά ο κύριος Σταϊκούρας  χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά ελπιδοφόρο το επόμενο χρονικό διάστημα για την Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο, τη Θράκη και συνολικά την περιφέρεια ΑΜΘ , λέγοντας, πως μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υλοποιούνται ήδη στο νομό έργα ύψους 96,2 εκ. ευρώ, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2025 μεταξύ των οποίων:

5 προγράμματα AntiNero, Πολιτικής Προστασίας ύψους 9,8 εκ. ευρώ.

Αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα ύψους 48 εκ. ευρώ.

Παρεμβάσεις στο λιμένα της Αλεξανδρούπολης ύψους 19,1 εκ. ευρώ.

Έργα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στη δευτεροβάθμια ύψους 17 εκ. ευρώ.

Και έργα μαθητείας του ΟΑΕΔ ύψους 1,6 εκ. ευρώ.

Όπως διευκρίνισε πρόκειται για επιπρόσθετους πόρους «που διεκδικήθηκαν και κερδήθηκαν πρωτίστως από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις που είχαμε για τη δημιουργία, τη σύσταση και την βελτίωση της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας… Έχουν αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για να ενισχυθεί ο ρόλος της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και αυτό το έχουμε κερδίσει. Το διεκδικήσαμε και το κερδίσαμε με την αξιοπιστία την οποία έχουμε δείξει τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος, ο κύριος Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στις επικείμενες ευρωεκλογές, ως υπεύθυνος στην περιφέρεια ΑΜΘ υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εκλογική διαδικασία, γιατί αποδεδειγμένα το 75% των νόμων που ψηφίζονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο απορρέουν από πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πρόσθεσε, πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, χρηματοδοτικά εργαλεία για την άμυνα της Ευρώπης, το μεταναστευτικό, για μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη, υπογραμμίζοντας την σημαντικότητα της προσέλευσης των πολιτών στην κάλπη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη