Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Πάνω από 300.000 ταξιδιώτες μέσω Νυμφαίας μέχρι στιγμής

303.016 επισκέπτες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από την 1η Μαΐου 2023 έως τα μέσα του Ιουλίου. Κυρίως πρόκειται για Βούλγαρους και Ρουμάνους επισκέπτες που χρησιμοποιούν τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα. Οι διελεύσεις συνεχίζονται κανονικά, ενώ αρκετές φορές -όπως και στο παρελθόν- σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων από ΙΧ που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα κάτω από τον καυτό ήλιο.

Πάντως η Ροδόπη ως Νομός «κερδίζει» ένα πολύ μικρό μερίδιο αυτού του τουρισμού, καθώς οι περισσότεροι ταξιδιώτες προτιμούν τη Θάσο, την Καβάλα, την Σαμοθράκη ή ακόμα και την λίγο πιο μακρινή Χαλκιδική.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, μια «ανάσα» από τα 5 εκατομμύρια, βρίσκεται ο αριθμός των επισκεπτών που εισήλθαν οδικώς στην Ελλάδα, από τους παραμεθόριους σταθμούς της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την 1η Μαΐου ’23 μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου, ενώ πάνω από 900.000 αφίξεις σημειώθηκαν στα τελωνεία του Έβρου, σπάζοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας την τελευταία τριετία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, τους υψηλότερους αριθμούς διέλευσης κατέγραψαν οι μεθοριακοί σταθμοί στα σύνορα καθώς από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας Ροδόπης εισήλθαν 303.016 επισκέπτες, από το συνοριακό Σημείο Διέλευσης Θερμών «Αγιος Κων/νος» Ξάνθης εισήλθαν 57.618, από τους Κήπους Αλεξανδρούπολης 540.626, από την Εξοχή Δράμας 160.467 επιβάτες, από τον Κυπρίνο Ορεστιάδας, 62.342, από το συνοριακό σημείο των Καστανέων Ορεστιάδας 130.040 και από το τμήμα διαβατηριακού ελέγχου Ορμενίου Ορεστιάδας, εισήλθαν με ΙΧ αυτοκίνητα 174.053 επιβάτες.

ΠΗΓΗ: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη