Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Πάρης Παπαδάκης: «Να αποσυρθεί η τουρκική ταινία με την ζωή του Αχμέτ Σαδίκ» – Η τουρκική προπαγάνδα συνεχίζεται…

Έπειτα από το σίριαλ για τις ταραχές του 1963 στην Κύπρο που γυρίστηκε ως επίσημη προπαγάνδα με τις οδηγίες της κυβέρνησης, ο Ερντογάν τώρα, επανέρχεται με ένα νέο παρόμοιο σίριαλ. Σκέτη προπαγάνδα που προσπαθεί να κάνει παιχνίδι με την μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Ο Ερντογάν πριν μερικά χρόνια έδωσε το πράσινο φως για να γυριστεί ταινία για τη ζωή τη δράση και το τέλος του Σαδίκ Αχμέτ βουλευτή και ιδρυτή του μειονοτικού κόμματος της Θράκης που ήταν η σημαντικότερη πολιτική μορφή της μειονότητας.

Ο Αχμέτ Σαδίκ έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά θρύλου μετά τον θάνατό του σε τροχαίο δυστύχημα που θεωρείται ύποπτο από πολλούς οπαδούς του που πανηγύρισαν την είδηση της ταινίας. Ο διευθυντής της τουρκικής τηλεόρασης σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ταινίας έκανε λόγο για έναν ηγέτη που εναντιώθηκε στην καταπιεστική πολιτική της Ελλάδας.

Για τουρκική πρόκληση με την ταινία του Αχμέτ Σαδίκ κάνει λόγο ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης, ρωτώντας σχετικά τι προτίθετε να κάνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, υποστηρίζοντας στην γραπτή ερώτηση του, πως η τουρκική ταινία με την ζωή του Αχμέτ Σαδίκ δημιουργεί κλίμα Κύπρου στη Θράκη.

Ο Βουλευτής Έβρου ζητά από το ΥΠΕΞ,  την παρέμβασή του για την απόσυρση της ταινίας επισημαίνοντας, ότι καθίσταται κατανοητό, νέα προπαγάνδα σύντομα εξυφαίνεται της Τουρκίας στη Θράκη μας, δια της εν λόγω ταινίας, προκειμένου αυτή να δηλητηριάσει τις αρμονικές σχέσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων, παρουσιάζοντας τους τελευταίους ως «Τούρκους» και ρωτά τον υπουργό τι «Προτίθεστε όπως ενεργήσετε δεόντως, προκειμένου να αποσυρθεί η εν λόγω ταινία ή τουλάχιστον να μην επιχειρηθεί να προβληθεί στη Θράκη μας, μέσω του οποιουδήποτε τηλεοπτικού μέσου, επιχειρηματολογώντας ότι η εν λόγω ταινία δύναται να θεωρηθεί ένας επιπλέον λόγος να διαταραχθούν οι όποιες διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας;»

Αξίζει να τονιστεί πως η τουρκική κρατική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας συνεχίζεται αμείωτη και στον κινηματογράφο. Ο Αχμέτ Σαδίκ δραστηριοποιήθηκε στην Κομοτηνή με πολιτικό αγώνα σε συνεργασία με την Άγκυρα, για την δήθεν “περιφρόνηση από το ελληνικό κράτος των πολλών δικαιωμάτων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Ελλάδα”. Η ταινία συμπαραγωγής της TRT “Sadık Ahmet”, αναφέρει την ζωή και την δράση του στην μεγάλη οθόνη με στόχο το τουρκικό κοινό, δημιουργώντας συνθήκες ανάλογες με την Κύπρο πριν το 1974. Μάλιστα Τουρκικές εφημερίδες μεταφέρουν δηλώσεις, ενός εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας ο  οποίος είπε το εξής: «η δημιουργία της ταινίας για την ζωή του Σαδίκ είναι μια δήλωση ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να επισκιαστεί η ταυτότητά μας και να περιοριστεί η ανεξαρτησία μας».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη