Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Γεωργίου. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας Ο Φίλαθλος ενώ συνεργάστηκε και με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza.

Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Ο ίδιος δήλωνε οπαδός του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά στον «Φίλαθλο», τη δεκαετία του ’80, έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Τον χαρακτήριζε η αντικειμενικότητα και η τάση του να τα λέει «έξω απ’ τα δόντια», ασκώντας κριτική σε θεσμούς, πρόσωπα και καταστάσεις του αθλητισμού και – κυρίως – του ποδοσφαίρου.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8 και υπήρξε ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του.Επισημαίνεται ότι ο δημοσιογράφος νοσηλευόταν, τις τελευταίες ημέρες, στον «Άγιο Σάββα».

Μάλιστα, ο Γιώργος Γεωργίου, το 2017, είχε χάσει τον γιο του, Τάσο, ο οποίος από παιδί είχε διαγνωστεί με τη σπάνια νόσο «αταξία του Φρίντριχ».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη