Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η χθεσινή (4 Απριλίου) και μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του Δήμος Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν στο πάρκο σκύλων στην παραλία, καθώς από φέτος η 4η Απριλίου καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.

Τα παιδιά γνώρισαν κάποια από τα σκυλάκια που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης, συνομίλησαν με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και ενημερώθηκαν από την αρμόδια αντιδήμαρχο φιλοζωίας Eva Valasidou και τον κτηνίατρο του δήμου Ioannis Konstantelis για θέματα φροντίδας και περιποίησης αλλά και υπεύθυνης υιοθεσίας και κηδεμονίας.

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Τζακ! Σκύλος εργασίας εκπαιδευμένος στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών που υπό το βλέμμα του εκπαιδευτή του Ανθυπαστυνόμου Στέφανου Κυριακίδη, ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους!

Παράλληλα οι δράσεις του δήμου για τη φιλοζωία συνεχίζονται χωρίς παύση

  • στειρώσεις,
  • εμβολιασμοί,
  • τσιπάρισμα αδέσποτων και
  • προώθηση υιοθεσίας. 

Ενώ άμεσα σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους ξεκινά πρόγραμμα δωρεάν τσιπαρίσματος δεσποζόμενων ζώων σε ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά οικογένειες, διευκολύνοντας τες από το κόστος, γιατί όλα τα ζωάκια πρέπει να έχουν τη δική τους ταυτότητα!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη