Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού – Οι μαθητές μαθαίνουν να αγαπούν την άθληση – Δράσεις και στην Αλεξανδρούπολη

Με σύνθημα “Αθλούμαστε μαζί, δίνουμε ποιότητα στη ζωή” γιορτάστηκε η 11η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού και στο δήμο Αλεξανδρούπολης και όπως τονίστηκε, ο αθλητισμός αποτελεί βασικό εφόδιο για τους μαθητές ώστε να έχουν μια ποιοτική ζωή ενήλικη και τα ερεθίσματα θα τα πάρουν από το σχολείο.

Εκδηλώσεις και αθλοπαιδιές διοργανώθηκαν και στο μουσικό σχολείο της πόλης, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα αθλήματα με ξεχωριστή δράση την εκμάθηση των πρώτων βοηθειών,από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ Θράκης.

Τα παιδιά με πολύ χαρά είδαν, ότι είναι αξίες που οφείλουν να έχουν στη ζωή τους, γιατί τελικά ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο. Οι μαθητές πρέπει να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό και εκτός από το πνεύμα τους να μεριμνούν και για το σώμα τους, έστω και αν έχουν πολλές υποχρεώσεις.

Αναδείχθηκαν, τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, άλλωστε ο σχολικός αθλητισμός διδάσκει να επιμένουμε, να βελτιωνόμαστε, να ξεπερνάμε όρια και εμπόδια και κυρίως μαθαίνουμε να δείχνουμε σεβασμό στον διπλανό μας και στη δική του προσπάθεια.

Ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί επίσης, κομμάτι της απάντησης στις σύγχρονες προκλήσεις. Από την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας μέχρι την καταπολέμηση του bullying και από την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων μέχρι την ισορροπία μεταξύ φυσικής και ψηφιακής σφαίρας, ο σχολικός αθλητισμός συμβάλλει στη διαμόρφωση καλών συνηθειών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη