Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση

Παράνομη, καταχρηστική  έκρινε με σημερινή απόφαση το Πρωτοδικείο την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, την οποία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Η απόφαση, σύμφωνα με το δικαστήριο, είναι προσωρινώς εκτελεστή.

Επίσης για κάθε παράβαση, η απόφαση του δικαστηρίου προβλέπει χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Την αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως , η οποία συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο, χθες το πρωί.

Ακολουθεί η απόφαση του δικαστηρίου

Η υπουργός Παιδείας σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε: Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ,μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση.Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας”.

Η Ν. Κεραμέως με την αγωγή ζήτησε από το δικαστήριο  να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ , υποστηρίζοντας πως πρόκειται για  νέα  πανομοιότυπη απεργία-αποχή, με αυτή της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ,  κατά της αξιολόγησης.

Η υπουργός Παιδείας κατήγγειλε  ότι «πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Επιπλέον,  η Ν. Κεραμέως σημείωσε ότι τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου.

Όπως τονίζει σε ανακοινωθέν, το υπουργείο Παιδείας:

  • Την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου ήταν παράνομη.
  • Στη συνέχεια και παρά τη δικαστική αυτή απόφαση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει νέα, πανομοιότυπη, απεργία-αποχή για να «καλύψει» τους εκπαιδευτικούς (κατά τα λεγόμενα στο εξώδικο της ΑΔΕΔΥ).

Σχετική ανάρτηση έκανε και ίδια υπουργός Παιδείας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώνοντας την απόφαση του δικαστηρίου

Πηγή: esos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη