Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Παράταση της μείωσης ενοικίων στην εστίαση και Ιούλιο – Αύγουστο

Την υπουργική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, των μεταφορών, της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά της δυναμικής της οικονομίας».

«Όπως είχαμε προαναγγείλει, το μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 θα ισχύσει για αυτές τις επιχειρήσεις, προσθέτοντας τον κλάδο της εστίασης. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις όπου και όταν χρειάζεται, με σκοπό να στηρίξουμε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης, αλλά και στο λιανεμπόριο, ζητούσαν την επέκταση της μείωσης ενοικίων.

Όπως είχε γίνει γνωστό, μέχρι πρότινος, η μείωση ενοικίου για Ιούλιο και Αύγουστο αφορούσε επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

Πηγή: Καθημερινή

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη