Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Παρέμβαση με πανό και τρικάκια στο σπίτι του πρύτανη του ΔΠΘ

Σε παρέμβαση – συγκέντρωση προχώρησε ομάδα αναρχικών στο σπίτι του πρύτανη του ΔΠΘ Φώτη Μάρη με ανάρτηση πανό και τρικάκια, καθώς δεν τους έχουν επιστραφεί πράγματα που υπήρχαν στο στέκι τους, το οποίο εκκενώθηκε.

«Με ψεύτικες δικαιολογίες και ασυναρτησίες περί δήθεν παράνομων αντικειμένων όπως σπρέι και με προκλητικό ύφος από τον πρύτανη και την παρατρεχάμενη του, πλέον η υπομονή έχει τελειώσει» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, την οποία ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τελικά, όπως υποστηρίζουν, ο πρύτανης του ΔΠΘ τους απάντησε πως «περιμένει ειδοποίηση από την αστυνομία, η οποία ευθύνεται για την καθυστέρηση».

Η ανακοίνωση για την παρέμβαση στο σπίτι του πρύτανη

Μετά από απόφαση στην ανοιχτή συνέλευση υπεράσπισης του Αναρχικού Στεκιού Utopia A.D πραγματοποιήθηκε παρέμβαση-συγκέντρωση στο σπίτι του πρύτανη του ΔΠΘ Φώτη Μάρη και στην ευρύτερη γειτονιά με συνθήματα, ανάρτηση πανό και τρικάκια. Τη δράση στήριξαν σύντροφοι και συντρόφισσες από Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Από τις 7/2 ημέρα εκκένωσης του στεκιού δεν μας έχουν επιστραφεί τα πράγματα που υπήρχαν στον χώρο. Με ψεύτικες δικαιολογίες και ασυναρτησίες περί δήθεν παράνομων αντικειμένων όπως σπρέι και με προκλητικό ύφος από τον πρύτανη και την παρατρεχάμενη του, πλέον η υπομονή έχει τελειώσει.

Περιμέναμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν έχει εμπλοκή η αστυνομία και η εισαγγελία, αντ’ αυτού προσπάθησαν να μας αποσπάσουν γραπτώς τα στοιχεία μας σε αίτηση για δήθεν επιστροφή των πραγμάτων. Εντέλει την Τρίτη 19/3 μετά από εκ νέου παρουσία κάποιων συντρόφ(ισσ)ων στην πρυτανεία ο Φώτης Μάρης απάντησε πως περιμένει ειδοποίηση από την αστυνομία, η οποία ευθύνεται για την καθυστέρηση.

Για ότι συμβαίνει και ότι συμβεί από εδώ και πέρα την ευθύνη την έχει πρώτος από όλους ο επαγγελματίας αθώος, πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης.

Πηγή: alfavita.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email