Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά το Σωματείο “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς

Με μία καυστική επιστολή και σε έντονο ύφος το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” ζητά την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτυρόμενη για το ζήτημα του ωραρίου του παιδαγωγικού προσωπικού με συμβάσεις ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλεξ/πολης.

Επιρρίπτει ευθύνες στην πρόεδρο του Πολυκοινωνικού και στην Δημοτική Αρχή ζητώντας την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Σωματείου “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην πρόεδρο του Πολυκοινωνικού για το ζήτημα του ωραρίου του παιδαγωγικού προσωπικού με συμβάσεις ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλεξ/πολης. Ο πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου μας  στην παρέμβασή του ανέφερε ότι θεωρούμε απαράδεκτη την αύξηση του ωραρίου στις εργαζόμενες, ότι αποτελεί μια αυθαίρετη κίνηση, καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα τους και απαίτησε να δουλεύουν οι εργαζόμενες κανονικά στο ωράριο που δουλεύουν και οι μόνιμοι υπάλληλοι, αλλά και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι μέχρι τώρα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στον ίδιο χώρο και με το ίδιο αντικείμενο εργαζόμενοι 3 ταχυτήτων. Τέλος, ανέδειξε το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατί εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών.  

Θεωρούμε ότι η απάντηση της διοίκησης δεν καλύπτει τα αιτήματά μας και τις εργαζόμενες. Το γεγονός ότι έστειλε επιστολή στο υπουργείο και αναμένει την απάντηση για το τι προβλέπεται και θα ενημερώσει μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενες δουλεύουν ήδη αυξημένο ωράριο, είναι εμπαιγμός. Ή έπρεπε ήδη να έχει φροντίσει να υπάρχει επίσημη απάντηση και να μην ερμηνεύει αυθαίρετα τους νόμους πριν την έναρξη των συμβάσεων ή οι εργαζόμενες να δουλεύουν κανονικά το ωράριο που προβλέπεται μέχρι τώρα (6ωρο) και αν υπάρχει κάποια αλλαγή (που δεν προκύπτει από πουθενά) να ενημερώσει στη συνέχεια.

Η δημοτική αρχή αν θέλει να βελτιώσει την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς προς όφελος των δημοτών, να απαιτήσει την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, να προσλάβει προσωπικό, έτσι ώστε να τηρείται πάντα η προβλεπόμενη αναλογία παιδαγωγού παιδιών σε κάθε τμήμα, να καταργήσει τα τροφεία, να απαιτήσει να δοθούν τα χρήματα που δεν αποδίδει το κράτος στους Δήμους, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση. Το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν μπορεί να αποτελεί λύση στα προβλήματα στους παιδικούς. Απαιτούμε με παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου να λυθεί άμεσα το θέμα υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζουμε τις δράσεις που θα αποφασίσουν για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη