Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Παύλος Μιχαηλίδης: Να διεκδικήσει η Αλεξανδρούπολη το νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων

Εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων θα αποκτήσει η χώρα μας, από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next.e.GΟ. Η επιβεβαίωση για την επένδυση των 100 εκατ. ευρώ έγινε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην Βουλή.

Ειδικότερα σε ειδική online εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθηγητής Ulrich Hermann και ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης αναμένεται να υπογράψουν το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ των δύο πλευρών, με απώτερο στόχο την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  και η ηγεσία του υπουργείου
Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπό τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή του Νίκο Παπαθανάση.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, από δημοσιογραφικές πηγές με τις οποίες έχω έρθει ήδη σε επικοινωνία, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η
τοποθεσία που θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωστόσο αρκετοί Δήμοι και Περιφέρειες δίνουν «γη και ύδωρ» για να προσελκύσουν την συγκεκριμένη επένδυση που θα απασχολεί αρχικά εκατοντάδες εργαζόμενους.

Θυμίζω πως η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί συνέχεια μιας αντίστοιχης επένδυσης που θα πραγματοποιήσει ο όμιλος VW στην ακριτική Αστυπάλαια, μετατρέποντας το ελληνικό νησί στο πρώτο Πράσινο νησί της Ευρώπης.

Η Αλεξανδρούπολη, ο Έβρος και η Θράκη, μετατρέπονται πέρα των άλλων και σε έναν σύγχρονο συγκοινωνιακό κόμβο διεθνούς εμβέλειας και πληρούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσουν την ενδεδειγμένη κυβερνητική επιλογή.

Απομένουν συντονισμένες κινήσεις από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους βουλευτές του νομού, για την ουσιαστική διεκδίκηση αυτής της τόσο σημαντικής επένδυσης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη