Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Παύλος Μιχαηλίδης: σειρά της Αλεξανδρούπολης να διεκδικήσει μια ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΑΓΩΝ

Να διεκδικήσει η Αλεξανδρούπολη σχολή Ξεναγών ζητά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης. Ο κ. Μιχαηλίδης εξέδωσε δελτίο τύπου για το θέμα με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση για ίδρυση σχολών ξεναγών σε Ρόδο και Ρέθυμνο.

Δείτε το δελτίο τύπου του κ. Μιχαηλίδη

Με πρόσφατη νομοθετική διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπ. Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη», ιδρύεται σχολή ξεναγών στην Ρόδο και στο Ρέθυμνο σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η πρόσβαση στο επάγγελμα του ξεναγού.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αποτυπώνεται στο άρθρο 56 του νομοσχεδίου και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία της η σχολή ξεναγών της Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η προκήρυξη των θέσεων για τη λειτουργία της σχολής ξεναγών και στην Κέρκυρα.

Είναι γνωστό πως από τη λειτουργία νέων σχολών Ξεναγών αναβαθμίζεται το επίπεδο σπουδών, ενισχύεται το δυναμικό του τουρισμού μας και θωρακίζεται το επάγγελμα του ξεναγού.

Η τουριστική εκπαίδευση πρέπει να αποτελέσει κινητήριο μοχλό στην επανεκκίνηση του τουρισμού και στην περιοχή της Θράκης καθώς και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του τα επόμενα χρόνια.

Η Αλεξανδρούπολη με μεγάλη παράδοση στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων, με την συνδρομή και την υποστήριξη του Δ.Π.Θ. (για την παροχή στέγης) έχει όλες τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει μια ανάλογη σχολή ξεναγών και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση με πρώτο από όλους τον δήμαρχο σε συνεργασία με τους βουλευτές του ν.Έβρου.

Φυσικά παραμένει επιτακτική και η ανάγκη ίδρυσης σχολής Τουρισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, προκειμένου να παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο φάσμα ερευνάς και εκπαίδευσης για το δυναμικότερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Ανεξάρτητος. Δημοτικός Σύμβουλος

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email