Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

ΠΓΝΑ: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η πρώτη νοσηλεύτρια προϊσταμένη των Λοιμώξεων, εμβολιάστηκε το πρωί κατά της νόσου Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης παρουσία του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης Δημήτρη Τσαλικάκη και του Διοικητή του νοσοκομείου Ευάγγελου Ρούφου.

Η πρώτη παρτίδα με τα 350 εμβόλια κατά του κορωνοϊού έφτασε εχτές στο νοσοκομείο , η δεύτερη με 400 αναμένεται την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του εμβολιασμού στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Η αποστολή της δεύτερης δόσης των εμβολίων θα γίνει ταχύτατα, καθώς υπάρχει τεράστιος σχεδιασμός ο οποίος ακολουθείται κατά γράμμα,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Ρούφος τονίζοντας παράλληλα πως το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα παραμείνει ανοιχτό σαν εμβολιαστικό κέντρο με τρεις γραμμές και μετά το πέρας της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού των υγειονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Ρούφο το 60% του προσωπικού έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί κατά της νόσου covid-19, ενώ εκ των υστέρων έχουν δηλώσει να εμβολιαστούν και άλλοι που σημαίνει ότι ,το ποσοστό αυτό θα ξεπεράσει το 75%.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη