ΠΓΝΑ: Ο κορωνοϊός δοκιμάζει κάθε μέρα τις «αντοχές» του – Συνεχίζεται η άνιση αναλογία εισαγωγών – εξιτηρίων για ακόμη ένα 24ωρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ανησυχητικά αυξανόμενη είναι η ροή ασθενών με κορωνοϊό, που φτάνουν στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, το οποίο ανεβάζει καθημερινά, με ανασχεδιασμούς, το επίπεδο ετοιμότητάς του.

Άλλες έντεκα εισαγωγές έγιναν το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσηλευομένων με covid-19 στους 66. Τρεις από αυτές ήταν περιστατικά διασωληνωμένων ασθενών, που μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία Δράμας, Σερρών και Κομοτηνής κατευθείαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 74, 55 και 49 ετών. Οι υπόλοιπες 8 εισαγωγές αφορούσαν σε πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 24 έως 72 ετών, εκ των οποίων οι πέντε από Ξάνθη, ένας από Αλεξανδρούπολη, ένας με καταγωγή από Θεσσαλονίκη και μία με καταγωγή από Έδεσσα.

Δόθηκαν και δύο εξιτήρια, σε δύο νεαρούς άνδρες από τη Δράμα, ηλικίας 20 και 29 ετών, που είχαν μπει στο νοσοκομείο στις 25 Οκτωβρίου ο πρώτος και στις 30 Οκτωβρίου ο δεύτερος.

Με τα δεδομένα αυτά, σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 66 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 52 στις Μονάδες Covid-19, έξι (6) στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και οκτώ (8) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από εχθές, με νεότερη απόφαση της διοίκησης, τέθηκαν στη διάθεση ασθενών με κορωνοϊό και οι 16 κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Πλήρης είναι η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, δυναμικής έξι κλινών, ενώ η τρίτη Μονάδα Covid-19, που ετοιμάστηκε στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου μόλις προχθές, υποδέχθηκε ήδη τους δύο πρώτους ασθενείς. Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, μετά και τις τελευταίες αναδιατάξεις, μπορεί να νοσηλεύσει έως και 102 ασθενείς που δεν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη και διασωλήνωση και 16, πλέον, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύονται τα βαριά περιστατικά.

Εν τω μεταξύ, εξαιρετικά ανησυχητική είναι και η νέα αύξηση του αριθμού νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ το προηγούμενο 24ωρο. Ανάμεσα στα 2.917 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν υπήρχαν και 318 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και συγκεκριμένα: 162 στη Δράμα, 47 στη Ροδόπη, 41 στον Έβρο, 37 στην Καβάλα και 31 στην Ξάνθη.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin