ΠΓΝΑ: Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός εξυπηρέτησης επικοινωνίας για κωφούς/βαρήκοους

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πρώτη εγκατάσταση σταθμού εξυπηρέτησης επικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους, που χρησιμοποιούν την νοηματική γλώσσα, στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΓΝΕ, προσφοράς του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (ΕΙΚ).

Πρόκειται για έναν σταθμό που περιλαμβάνει μία βάση και ένα (φορητό) tablet, το οποίο συνδέεται μέσω του διαδικτύου και της ειδικής εφαρμογής Iris απ’ ευθείας με το τηλεπικοινωνιακό κέντρο του ΕΙΚ. Με αυτόν τον τρόπο το άτομο με κώφωση μπορεί να εξυπηρετείται σε 24ωρη βάση από τους διερμηνείς είτε για να κλείσει ένα ραντεβού με τον γιατρό είτε για οποιαδήποτε άλλη ιατρική πράξη μέσα στο νοσοκομείο.

Στην εγκατάσταση του σταθμού παρευρέθησαν ο Διοικητής του ΠΓΝΕ κος Βαγγέλης Ρούφος, ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας κος Νίκος Αρικίδης, και η υπεύθυνη της πληροφορικής του ΠΓΝΕ, καθώς επίσης εκπρόσωποι του προγράμματος από την Αθήνα. Επιπλέον, στη δοκιμή της εφαρμογής Iris απευθείας με διερμηνέα του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ.
του Νομαρχιακού συλλόγου Α.ΜΕ.Α. ν.Έβρου και η εθελόντρια του συλλόγου και λογοθεραπεύτρια Λαμπριάνα Τσιακπίνη.

Αντίστοιχοι σταθμοί θα εξυπηρετούν κωφούς/βαρήκοος σε νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου και Κρήτης.

Ο στόχος του σταθμού είναι η προσβασιμότητα των ατόμων με απώλεια ακοής στις υπηρεσίες του νοσοκομείου του Έβρου και για αυτόν τον λόγο ο Νομαρχιακός Σύλλογος Α.ΜΕ.Α. ν. Έβρου καλεί τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο στο τηλ. 25510-27722 προκειμένου να ενημερωθούν για τη χρήση του σταθμού εξυπηρέτησης επικοινωνίας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin