Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές της Αλεξανδρούπολης

Σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες της Δευτέρας στον Έβρο περιόδευσε χθες Τρίτη, κλιμάκιο του ΚΚΕ. Συμμετείχε ο γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ Διονύσης Κλάδης και ο βουλευτής του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης. 

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τους οικισμούς του Απαλού και της Άνθειας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ συναντήθηκε και με την διοίκηση του Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» και το σωματείο εργαζομένων του αεροδρομίου. Στο πλαίσιο της περιοδείας, πραγματοποιήθηκε επίσης και σύντομη επίσκεψη στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης, όπου το κλιμάκιο του ΚΚΕ μετέφερε τα συλλυπητήριά στους συναδέλφους του 46χρονου πυροσβέστη, πατέρα 3 παιδιών που έχασε άδικα τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας.

Η σορός του πυροσβέστη, βρέθηκε από συναδέλφους του σε απόσταση 400 μέτρων, κοντά στο αεροδρόμιο, αφού παρασύρθηκε από τα νερά υπερχειλισμένου ρέματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βγει από το όχημά του, μαζί με τους συναδέλφους του λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος.

Κατά την διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης, οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος κλήθηκαν σε 66 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας στον Έβρο, πραγματοποιώντας τουλάχιστον 16 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Συνθήκες «τέλειας καταιγίδας» στον Έβρο

Το κορεσμένο έδαφος από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν βαριά τον Έβρο στις 12 Γενάρη σε συνδυασμό με τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και φυσικά την τεράστια έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλο το μήκος του νομού, οδήγησαν τους κατοίκους στο να μετρούν ξανά τις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία πριν καλά-καλά προλάβουν να ορθοποδήσουν. Ιδιαίτερα προβλήματα σημειώθηκαν στις περιοχές του Απαλού, της Άνθειας και της Μαϊστρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως και σε Λυκόφη, Κορνοφωλιά και Κισσάριο στον Δήμο Σουφλίου. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη