Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Περιοδεία στον Έβρο του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστα Αρβανίτη – Συναντήσεις και επαφές σε όλο το νομό

Τον Έβρο «όργωσε» αυτές τις μέρες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης έχοντας επαφές και συναντήσεις με πολίτες, φορείς και θεσμικούς παράγοντες σε μια προσπάθεια να ακούσει προβλήματα, προτάσεις και να αναλύσει την στρατηγική του κόμματος του με ορίζοντα τις ευρωεκλογές.

Ο κύριος Αρβανίτης συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος στο νομό βρέθηκε σε διάφορα σημεία του Έβρου θέλοντας να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα των ζητημάτων που απασχολούν τους Εβρίτες, μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ο ευρωβουλευτής γνώστης της περιοχής, που πολλές φορές ανέδειξε ζητήματα του Έβρου και της Θράκης, στις συναντήσεις αλλά και στις ομιλίες που έκανε,στάθηκε μεταξύ άλλων στις αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και στις ευκαιρίες που έχει ο ακριτικός νομόςλέγοντας, πως είναι πάρα πολλές και μάλιστα οι περισσότερες από αυτές περνούν μέσα από το ευρωκοινοβούλιο. Όμως, όπως είπε, όλα αυτά τα χρόνια δεν πάρθηκαν γενναίες αποφάσεις και δεν εφαρμόστηκε ένα σχέδιο, το οποίο θα εξασφάλιζε σε αυτήν την ιδιαίτερη περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία και την Βουλγαρία όρους ανταγωνισμού και ενίσχυσης πληθυσμού.

Ο κύριος Αρβανίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην θητεία του μέσα στα ευρωπαϊκά όργανα, υποστηρίζοντας ότι η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαντικό έργο και παρεμβάσεις σε όλα τα κορυφαία θέματα που αφορούν στους πολίτες. Από το ταμείο ανάκαμψης μέχρι την αντιμετώπιση της πανδημίας και την υγειονομική κρίση, συμπληρώνοντας πως το κράτος δικαίου, η διαφάνεια και η προστασία των προσωπικών δεδομένων ήταν επίσης θέματα που κυριάρχησαν και για τα οποία έδωσε και τις προσωπικές του μάχες. 

Παράλληλα επεσήμανε, πως οι ευρωεκλογές δεν είναι μόνο ένα στοίχημα για το κόμμα του, είναι πολύ κρίσιμη αναμέτρηση για το δημοκρατικό μέλλον της Ευρώπης με την ακροδεξιά να γιγαντώνεται και πρόσθεσε πως στόχος είναι η ενίσχυση της φωνής της σύγχρονης αριστεράς που θα καθοδηγεί πιο τολμηρά τις θέσεις της ευρωπαϊκής δημοκρατικής παράταξης, καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν και να μην απέχουν.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη