Τρίτη 21 Μαΐου 2024

“Πετάει” . . . κολυμπώντας ο ΟΦΘΑ

Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης  –  Μέλλον γεμάτο υποσχέσεις!

Η εβδομάδα ανήκε στον ΟΦΘΑ

Λίγες μέρες πριν 3 κολυμβητές του ΟΦΘΑ (Πεχλιβανίδης Γιώργος, Μαυρόπουλος Αργύρης, Ντούμας Βαγγέλης-Εφραίμ) κέρδισαν το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα κολύμβησης και «έβγαλαν» εισιτήριο για το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στο Μπαχρέιν…

Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατακτούσε 1 χρυσό και 1 ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας εν όψη Παραολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι… και κερασάκι στην τούρτα η παρουσία του Γιώργου Πεχλιβανίδη, της Γεωργίας Χατζηαλεξίου  και του Βαγγέλη – Εφραίμ Ντούμα στη διεθνή συνάντηση ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ στην Αθήνα με τον τελευταίο να διαλύει το ένα Πανελλήνιο ρεκόρ πίσω από το άλλο και να κρυφοκοιτάζει τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι…

Μέσα σε όλες αυτές τις μεγάλες επιτυχίες, την Κυριακή που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ο διασυλλογικός αγώνας Προαγωνιστικών & Μίνι κατηγοριών (ηλικίες 8-12 ετών) Φάρος Junior 2024 με τη συμμετοχή 350 και πλέον κολυμβητών και κολυμβητριών από τη Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης.

 Οι αγώνες αυτοί αποτελούσαν άλλο ένα δυνατό τεστ για όλες τις ομάδες εν όψη της θερινής περιόδου.

Η ομάδα του Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στους αγώνες με 85 κολυμβητές & κολυμβήτριες.

Με την αγωνιστική διάθεση στα ύψη, οι μικροί κολυμβητές του ΟΦΘΑ εντυπωσίασαν για ακόμη μια φορά, τόσο με τις επιδόσεις τους όσο και με τον αθλητικό τους χαρακτήρα εντός και εκτός πισίνας! Αγωνιστικότητα, ομαδικότητα, καλή διάθεση, ψυχολογία, πάθος, σωστή και μεθοδική δουλειά, χαμόγελα, αγάπη, μεράκι, αφοσίωση και προσήλωση σ αυτό που κάνουν ήταν ορισμένα από τα συστατικά της επιτυχίας! 

Η ομάδα του ΟΦΘΑ κατάφερε και κατέκτησε το Κύπελλο των αγώνων καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατάταξη των μεταλλίων. Τα μικρά δελφινάκια σταμάτησαν στα 102 μετάλλια… (43 χρυσά – 35 ασημένια – 24 χάλκινα).

           Στα υπόλοιπα στατιστικά της ομάδας, οι κολυμβητές / τριες του ΟΦΘΑ

•             Πραγματοποίησαν 122 νέα ατομικά ρεκόρ στα ατομικά αγωνίσματά τους!

•             Οι 28 κολυμβητές/τριες κατάφεραν και κέρδισαν το έπαθλο ατομικής βελτίωσης της ομάδας, πραγματοποιώντας ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που κολύμπησαν!

 «Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς της ομάδας μας που για άλλη μια φορά έδωσαν βροντερό παρών στις κερκίδες του κολυμβητηρίου! Η εμπιστοσύνη τους στα πρόσωπά μας είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να πραγματοποιηθεί και φέτος ο αγώνας! Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι μικροί μας κολυμβητές να βλέπουν αυτούς που λίγα χρόνια πριν ήταν στην ίδια θέση να ανοίγουν τα φτερά τους και να διαπρέπουν! Η ομάδα μας 20 χρόνια τώρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κυψέλες Πρωταθλητών στην επαρχία! Μπράβο σε όλους τους προπονητές, παράγοντες, γονείς και φίλους της ομάδας που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν αυτή την προσπάθεια!» ,δήλωσε ο προπονητής του Προαγωνιστικού τμήματος κ. Τάσος Καλλιτσάρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Φ.Θ.Α , οι προπονητές και προπονήτριες  συνεχίζουν ακούραστα το έργο τους προτρέποντας του αθλητές τους:

               « Στόχευσε στο φεγγάρι !!!

                Ακόμα και αν αστοχήσεις, θα βρίσκεσαι ανάμεσα στα αστέρια”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη