Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ποιοι μένουν έξω από το κυβερνητικό σχήμα – Οι ηχηρές απουσίες

Το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι αρκετά διευρυμένο, ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ, που μένουν εκτός.

Οι ηχηρές απουσίες από το κυβερνητικό σχήμα

Από τις πρώτες, «ηχηρές» απουσίες, είναι αυτή του διδύμου του Υπουργείου Υγείας, Θάνου Πλεύρη και Μίνας Γκάγκα. Εκτός μένει και ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αλλά και ο Κώστας Τσιάρας που υπηρέτησε, στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δε θα βρίσκονται στο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αλλά ούτε και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Εκτός μένει και «χρυσή» μεταγραφή από την Κύπρο, του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Τέλος, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής μένει επίσης εκτός κυβέρνησης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, μέχρι να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες πίσω από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και να αποδοθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη.

ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη