Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Πολάκης από Αλεξανδρούπολη: «Γιατί εμένα; Γιατί τα λέω καθαρά και μιλάω συγκεκριμένα, αν εκλέγω εγώ, ο κόσμος δεν θα πάει στο ΠΑΣΟΚ θα γυρίσει στο ΣΥΡΙΖΑ»

Υποψηφιότητες για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελος, ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Νικόλας Φαραντούρης. Οι υποψηφιότητες θα πάνε προς έγκριση στο συνέδριο που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 8-10 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, πως η Κεντρική Επιτροπή, στη συνεδρίαση της 5ης Οκτωβρίου απέκλεισε τον Στέφανο Κασσελάκη από την εσωκομματική διαδικασία, με τον ίδιο να μην αναγνωρίζει την απόφαση και να παραπέμπει στο συνέδριο του κόμματος. Ο κύριος Κασσελάκης δήλωσε ότι «υποψήφιοι πρόεδροι θα υπάρξουν μόνο στο Συνέδριο».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην ΑΜΘ ο υποψήφιος πρόεδρος Παύλος Πολάκης, έκανε και μία στάση στην Αλεξανδρούπολη και μίλησε σε φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος απευθύνοντας κάλεσμα σε όλο το δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο, όπως είπε, να συμμετάσχει μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ισχυρής συμμετοχής για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης στη χώρα.

Σε ερώτηση γιατί ο κόσμος να ψηφίσει Παύλο Πολάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χανίων απάντησε κατηγορηματικά: «γιατί τα λέω πιο καθαρά απ΄ όλους και μιλάω συγκεκριμένα. Ο κόσμος που έχει φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει πάει αλλού, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, κάθεται στην γωνία και περιμένει να δει αν θα σοβαρευτούμε εμείς και αν θα εκπέμψουμε ένα σοβαρό προγραμματικό λόγο, αλλιώς ναι θα πάει στο ΠΑΣΟΚ ή κάπου αλλού, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να πηγαίνει, γιατί η συμμέτοχη στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε αν είναι πολύ μεγαλύτερη, ήταν περίπου με αυτήν του 2021, αλλά αν εμείς συνεχίζουμε να βγάζουμε αυτήν την άθλια εικόνα, ο κόσμος δεν θα περιμένει, γιατί στη φύση, στην πολιτική και στην ιστορία απεχθάνεται το κενό και ό,τι κενό δεν καλύπτεις εσύ, το καλύπτει ο αντίπαλος συνεπώς  θεωρώ, ότι αν εγώ εκλεγώ ο κόσμος δεν θα πάει στο ΠΑΣΟΚ θα γυρίσει στο ΣΥΙΖΡΑ και θα αποτελέσουμε, μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση στο Μητσοτάκη και μια αυριανή κυβερνητική δύναμη».

Κατά την ομιλία του στο επιμελητήριο Έβρου, ο Παύλος Πολάκης δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση, επικεντρώνοντας στις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο Novartis. 

“Το πρόγραμμά μου, βασίζεται σε έξι πυλώνες όπως έχω ήδη γνωστοποιήσει. Πρέπει, να παρθούν πίσω κάποιοι μνημονιακοί νόμοι. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στη Δικαιοσύνη, πρέπει να υπάρξουν καλύτερες αμοιβές για το Κοινωνικό Κράτος, πρέπει να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, πρέπει να δούμε εκ νέου τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και φυσικά, πρέπει να υπάρξουν γενναίες αλλαγές στο Κράτος, με αρμοδιότητες και πόρους στις Αποκεντρωμένες Δομές και στους ΟΤΑ. Εδώ, πρέπει να γίνουν και ριζικές αλλαγές στα οργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μία Περιφερειακή Επιτροπή σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Αυτή η Επιτροπή, θα παράγει τοπικό σχέδιο ανάπτυξης μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίρνει το τοπικό σχέδιο και έτσι θα αρχίσει να συνδέεται με τον κόσμο. ΣΥΡΙΖΑ και τοπικό σχέδιο θα δικτυώνονται σε κάθε περιοχή και έτσι θα προχωρά η χώρα”, ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης είπε: “Δυστυχώς, διαψευστήκαμε. Ούτε πολιτικό επιτελείο συγκρότησε, ούτε σχέδιο παρήγαγε, ούτε προγραμματικές θέσεις εξέπεμψε. Ήταν βαρύ το λάθος του για κομματική πειθαρχία στο θέμα με τα ομόφυλα ζευγάρια. Έφερε ένα κακό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη