Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα στην Π.Ε. Έβρου – Συστάσεις και συμβουλές από τους τοπικούς φορείς

ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Με την φωτιά που ξέσπασε χθες νότια του οικισμού της Αισύμης να έχει περιοριστεί και να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο πλέον (09:00 πμ), πάραυτα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κρούει των κώδωνα του κινδύνου για μια πολύ επικίνδυνη μέρα σήμερα αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς σε κεντρικό και νότιο Έβρο και στο νησί της Σαμοθράκης. Ο πορτοκαλί συναγερμός που έχει τεθεί στην περιοχή ανάγκασε την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου να εκδώσει δελτίο τύπου με συστάσεις – συμβουλές προς τους πολίτες για το τι πρέπει να πράξουν αν αντιληφθούν ξέσπασμα φωτιάς. Διαβάστε την ανακοίνωση παρακάτω:

«Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς (Δείκτης 4) στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Ισχύουν τα μέτρα πρόληψης που καθορίστηκαν στο έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στις 5 Αυγούστου 2020, όπως επίσης και η Απόφαση του Περιφερειάρχη περί Απαγόρευσης Κυκλοφορίας σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές ευθύνης των Δασαρχείων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης, συμπεριλαμβανομένου και της νήσου Σαμοθράκης, με Α.Δ.Α: 9ΡΡ37ΛΒ-ΣΥΛ.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπενθυμίζει στους πολίτες ότι απαγορεύεται το κάπνισμα μελισσών και η καύση των αγρών, όπως επίσης τους συνιστά:

  • Μην καίτε σκουπίδια, ξερά χόρτα και κλαδιά
  • Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
  • Αποφύγετε εργασίες στην ύπαιθρο με μηχανήματα που δημιουργούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης ή άλλου εργαλείου
  • Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα
  • Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης
  • Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199 και να δώσουν σαφείς πληροφορίες για:

  • την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκονται
  • την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
  • το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Παρακαλούνται οι πολίτες για την πιστή τήρηση των διαλαμβανομένων».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη